изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:44 EET
СИЛНО АГРАРНО ИЗЛОЖЕНИЕ    
Земеделие

Много традиционни, но и нови участници, привлече тази година международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което се провежда от днес до 3 септември в Добрич

„Убедена съм, че всички ние, които сме загрижени за българското земеделие, трябва да бъдем преди всичко уверени в себе си и в работата си, за да вървим с успех напред”. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова по време на откриването на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което се провежда за 19-ти пореден път в Добрич.



Изложението започна с изпълнения на талантливите танцьори от Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Сред присъстващите на откриването официални лица бяха освен зам.-министър Боянова, и областният управител на Добрич Желязко Желязков, председателят на Общинския съвет Иван Мандев, кметът на град  Добрич Детелина Николова,  директорът на ОДЗ Добрич Стилян Митев, Радослав Иванов, съветник на председателя на сметната палата.

Участници и гости бяха приветствани от кмета Детелина Николова и изпълнителния директор на „Добрички панаир” АД Звезделина Иванова. В поздравлението си зам.-министър Боянова подчерта още: „Въпреки трудностите, аз съм оптимист за просперитета на аграрния отрасъл у нас предвид многобройните възможности на Програмата за развитие на селските райони.  Тя ще позволи да се развива модерно земеделие по най-добрия начин в България и тези, които се занимават с бизнес в този профил да живеят с доходи, които им дават самочувствие на европейци, допълни още зам.-министър Боянова. Лентата на изложението бе прерязана от Светлана Боянова, Детелина Николова и Желязко Желязков. 

Във форума, който ще продължи до 3 септември, участват над 152 фирми от страната и чужбина, както чужди така и родни производители на земеделска техника, оборудване и продукти за селското стопанство, които се радваха на голям интерес отстрана на посетителите още в първия ден. 20 % от участниците се представят на панаира за първи път. Сериозно присъствие имаше и на съвместни българо-румънски щанд, организиран по проект на Търговско-промишлената палата в Добрич и Камарата за търговия индустрия и навигация в Констанца. Със свой щанд вече трета година се представя и посолството на Република Полша. На изложението тази година са представени най-новите постижения в областта на селскостопанската техника, производството на земеделски култури, препарати за растителна защита, технологии и съоръжения за преработващата промишленост. Някои от фирмите представят за първи път не само  у нас, но и на европейския пазар, новостите си.

Министерството на земеделието ще бъде представено с информационен щанд, като експерти от ведомството ще разясняват Програмата за развитие на селските райони.

Вчера се проведе и кръгла маса на тема „Промени в Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 г.”. Тя бе открита от зам.-министър Светлана Боянова и областния управител на Добрич Желязко Желязков. Експерти от земеделското министерство представиха пред присъстващите земеделски производители и представители на браншови организации и местни инициативни групи новостите в ОСП, които касаят България.

В дните до края на изложението ще се организират срещи, дискусии и презентации на отделни фирми. В края на всеки панаирен ден фолклорни оркестри ще изнасят концерти на специално изградена естрада на входа на изложението. НДТ

 

 

 

 

 


Сходни връзки

СИЛНО АГРАРНО ИЗЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди