изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:14 EEST
Протест срещу добива на шистов газ в България се провежда във Варна    
ОбществоНад 150 души са събрали в центъра на Варна на протест против добиването на шистов газ в България, предаде репортер на радио „Фокус”-Варна. На „Козирката” на площад „Независимост” са се събрали предимно млади хора, които развяват знамена и държат плакати с надписи „Идете си в мира или ще получите секира”, „Не на шистовия газ в България” и още много други. По думите на събралите се хора проучването и добивът на шистов газ замърсяват тежко и необратимо околната среда. Според тях водата и почвата ще станат негодни за употреба, а освен това има риск да се активизират земетресения и свлачища.

По мнение на Филип Филипов, един от организаторите, добивът на шистов газ ще превърне житницата на България в неизползваема за земеделие земя, ще отрови подземните водоносни пластове, използвани за напояване и питейни нужди на една четвърт от България. Филипов добави, че добивът на шистов газ ще унищожи селското стопанство и туризма в Североизточна България.
В момента тълпата от хора, която се увеличава непрекъснато, тръгна към Областна администрация с викове „Не на шистовия газ” и „За чиста България”.
Десислава СТОЯНОВА

НОВА АНКЕТА НА ndtnews.hopto.org: ВИЕ СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ "ШЕВРОН" ДА ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ В ДОБРУДЖА?

 


Сходни връзки

Протест срещу добива на шистов газ в България се провежда във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди