изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:33 EET
СДС отива на избори без Костов    
ПолитикаСедем десни партии са подали документи в ЦИК днес за участие в президентските избори. Сред тях е СДС, но не е Демократи за силна България. Това каза пред Агенция “Фокус” Борис Марков от Предизборния щаб на СДС. Обединението се нарича „Съюз на десните партии”.  В него участват партиите, които съставят Общността на демократичните сили, заедно с Обединени земеделци, Български демократичен форум и СДС. Това са партиите от десницата, които имат регистрация за президентските избори, поясни Марков. Освен това има още шест партии, които нямат регистрация, но са разписали политическо споразумение и подкрепят кандидатурата на Румен Христов за кандидат-президент. „Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ”, коментира той.


Позицията, която от ДСБ са изразили, е, че няма да се регистрират, но ще подкрепят кандидатурата на Румен Христов, каза още Борис Марков.

ДСБ държи на споразуменията, които е подписала, и няма да издига кандидат за президент. Това каза в Народното събрание заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова, предаде  още „Фокус”.  Научихме, че има друга регистрация, каза тя по повод информацията, че СДС се е регистрирала в ЦИК заедно с Общност на демократичните сили. Тъмносините напомниха, че има споразумение за отворени предварителни избори в Синята коалиция, постигнато на 25 май тази година. Михайлова каза, че в него има изрични договорености, според които на официалните избори за президент, партиите, подкрепили споразумението, се регистрират като коалиция пред ЦИК. В точка пета се казва, че партиите, подписали споразумението се задължават да не участват в друга регистрация в ЦИК освен измежду партиите в Синята коалиция и да не издигат или подкрепят кандидати извън Синята коалиция за президент.

На въпрос означава ли друга регистрация край на Синята коалиция, Михайлова заяви, че не може да отговори, но ДСБ държи на Синята коалиция и уважава предварителния вот. Тя каза, че срокът за регистрация в ЦИК приключва утре и всички имат възможност да спазят поетите договорености. ДСБ знаели за ситуацията от вторник следобед. Екатерина Михайлова е разговаряла с лидера на СДС Мартин Димитров, но ДСБ държи на споразумението от май и няма да се включва в други коалиции. В тази коалиция в този състав, говоря поне за част от партиите, не бихме могли да участваме по много причини. Едната е, че те участват срещу нас на изборите, каза тя. В сряда е имало разговор между Мартин Димитров и Иван Костов.  В ОДС влизат ("Радикали" на Евгений Бакърджиев, "Гергьовден" на Любен Дилов, ССД на Стефан Софиянски и Демократическата партия). http://dnes.dir.bg/

 

 


Сходни връзки

СДС отива на избори без Костов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди