изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:33 EEST
Борисов маха шефа на Пътното във Велико Търново    
ПолитикаДиректорът на Областното пътно управление във Велико Търново инж. Емил Кълчишков ще бъде освободен по нареждане на премиера Бойко Борисов, съобщиха от Агенция "Пътна инфратсуктура". Причината за отстраняването му от шефския пост е допускане на политическа намеса в работата на администрацията.

Кълчишков допуснал еднолично подписът на областния координатор на ГЕРБ - Христо Христов, да стои под списъка с приоритетните пътни проекти в областта. Тези списъци се съгласували единствено с областните управители в страната, които отговарят за политиките и развитието на отделните райони и осъществяват координацията с централната власт.

Още на първото си заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа случая с подписа на народния представител и областен координатор на ГЕРБ във Велико Търново Христо Христов върху документ на АПИ - Велико Търново, съобщиха от партията.

Има политическо вмешателство в държавните органи, каквото никога не е имало, каза в парламента на  брифинг депутатът от Синята коалиция Иван Иванов. Той показа таблица с проекти на Агенция „Пътна инфраструктура”, Областно пътно управление - Велико Търново.

От тях се вижда, че проектите са одобрени от областния управител Пенчо Пенчев и са съгласувани с областния координатор на ГЕРБ Христо Христов. И двамата са поставили подписи към таблицата.

"Ако правителството и премиерът искат да се разграничат, нека незабавно дисциплинарно да бъдат уволнени всички замесени длъжностни лица в тези документи", заяви синият депутат.

Отстраненият Кълчишков е изпратил доклад до председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. В него се казва следното:

"След извършване на оценка по критериите за приоритизиране на обектите Ви представям предложението за включване на участъци от РПМ на територията на област Велико Търново за проектиране през 2011 г. По предварителен разчет необходимите средства за проучване и проектиране са в размер на 644 500 лева без ДДС. Предложението е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и одобрено от областен управител на област Велико Търново”.
 


Сходни връзки

Борисов маха шефа на Пътното във Велико Търново | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов маха шефа на Пътното във Велико Търново
Автор: Anonymous да 2011-09-01 @ 16:59 EEST
а Борисов какво чака за Добрич?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди