изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:50 EEST
ПРОДУКЦИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ ОТКРИВА ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК    
ТуризъмКъсометражен документален филм, продукция на Телевизия Туризъм и посветен на Балчик, ще бъде показан на ІV-тия Фестивал на младото изкуство „Виа Понтика”, който се провежда в крайморския град между 1 и 10 септември 2011 г.  Лентата е заснета през 2011 г. и озвучена лично от доц. Веселин Ранков, роден в Балчик и автор на идеята за провеждането на фестивала в родния му град.


„Един град с много имена и една тъжна история” е необичайното заглавие на филма, в който разказа за прелюбопитната и древна история на Балчик и построяването на архитектурно-ботаническия комплекс „Двореца” се води от първо лице, а Веселин Ранков се превръща не само в домакин, но и в изкусен разказвач.
„Всичко започва преди повече от 15 години. Тогава с брат ми, Краси Ранков, направихме практикум с нашите класове от 1 до 15 септември. Кръстихме го театрален семинар, по-късно стана театрална академия. В момента съществува с помощта на кметството на общината в Балчик като фестивал в културния календар на България. Носи хубавото име „Виа понтика” (Пътят на птиците)”, разказва за идеята Веселин Ранков.

Автор на филма е продуцентът на ТВТ Георги Крумов – популярно лице от малкия екран и основател на единствената медия у нас, посветена изцяло и само на България.
Новата лента отвежда зрителите до едно прекрасно място, където земята целува морето, и дава по нещо от него: малко история, малко красота и от любовта на румънската кралица Мария. За да видят и за да усетят една красива и тъжна история. Това е документалният филм „Дворецът на Мария Румънска” от поредицата „Виж България”, представен от Телевизия Туризъм и туристическият портал See.bg.
Лятното мечтание на Мария Румънска в Балчик трябвало да носи името "Тихото гнездо". След десетки години проектиране и строителство, тя живяла в него едва година... Но днес обиколката на двореца и градините е като тайнствено приключение в едно вълшебно място, което оставя безмълвни гостите си... НДТ

 


Сходни връзки

ПРОДУКЦИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ ТУРИЗЪМ ОТКРИВА ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди