изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:24 EEST
Оцелелите Антония и Мирослава проговориха: Снимаха Едит, докато се давеше    
Общество Живи сме само благодарение на Христо Кънчев от "Докторската къща". Той е истински герой", споделиха пред "Стандарт" Антония и Мирослава - приятелките на удавената Едит, които се спасиха в бурното море край Созопол в понеделник. "Хората, които уж са обучени за спасителни акции, не направиха нищо", смятат оцелелите момичета. Облечени в черно, трите съученички на Едит - Ралица, Антоанета и Мирослава, които се разминаха със смъртта в бурното море, решиха да разкажат пред "Стандарт" за истината за ужаса в Созопол - заради "неверните неща, които се изписаха след трагедията".


Никой не ни съобщи за смъртта на нашата приятелка - като ни разпитваха след инцидента в РПУ-Созопол, премълчаха", споделиха съкрушените Ралица, Мирослава и Антония. И разказаха, че истината лъснала, след като педагожката в полицията се изпуснала пред Тони, че Едит не е оцеляла.
Трите ученички от езиковата гимназия в Кърджали с мъка се връщат към фаталния понеделник. "Бяхме седем момичета. След като разгледахме мощите на Йоан Кръстител в църквата, решихме да се поразходим по крайбрежната улица, за да видим как се разбиват вълните и да се снимаме. Морето беше много красиво. Слязохме долу по стълбище близо до ресторанта. После тръгнахме по пътека, която ни отведе до тях.
Не сме прескачали никакви огради както се писа", разказа Тони. "Аз, Едит и Антония избързахме напред. Изведнъж една вълна ни събори във водата, а теченето започна да ни дърпа навътре. Вълните ме блъскаха през цялото време, беше дълбоко около половин метър. Май съм била 2-3 минути във водата", спомня си пък Мира.
Момичетата разказват, че щом вълната ги събаря, четирите им приятелки на брега веднага започват да викат за помощ. Първи се отзовават Христо и колегите му от "Докторската къща". Звънят и на телефон 112. За минути на скалите се събират куп хора.
В суматохата Тони успява сама да излезе от водата Мирослава и Едит обаче остават в морето. Мира се опитва да се хване за скалата, но прииждащите вълни я събарят отново и отново. Една от съученичките й подава ръка, а готвачът Христо хвърля, каквото е намерил в склада - метли, шнур, бутилки от минерална вода. За няколко минути Мира е изтеглена на брега. След това двете с Тони са заведени в ресторанта, където ги преобличат със сухи дрехи и им промиват раните с водка
През това време, около 20 минути, Едит се бори със стихията. "Лъжа е, че раница я повлича към дъното", ядосват се момичетата. "Носеше само малка чантичка", разказват приятелите й. Едит умее да плува малко и успява да се държи над вълните. Течението обаче я дърпа. Когато е само на 1 м от спасителния пояс, гигантска вълна я завлича навътре. И Едит се предава. "Най-страшното е, че през цялото време на брега имаше 40 души и 4 полицаи. Някои пушеха, други снимаха, но никой не дойде да помага", потресени са децата. Не спират да плачат за Едит. "Беше много добра приятелка. Толкова ведър и слънчев човек, имаше куп амбиции. Завърши 8 клас с пълно отличие", оплакват я тийнейджърките в черно.
Ирина Ангелова
http://paper.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Оцелелите Антония и Мирослава проговориха: Снимаха Едит, докато се давеше | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди