изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:50 EEST
ДАНЪЧНИТЕ ПРОВЕРЯВАТ 31 АПТЕКИ И ДРОГЕРИИ В ОБЛАСТТА    
Новини

От вчера инспекторите от териториалната дирекция при НАП Варна започнаха проверки на аптеките в Добрич и областта. Тяхната цел е да проверят дали са спазени законовите изисквания. Както НДТ вече писа, 31 август 2011 г. беше  последният ден, в който всички регистрирани по ЗДДС търговци на дребно с лекарствени продукти в аптеки и дрогерии  трябваше да свържат  касовите си апарати с НАП.



В Добричка област данъчните ще проконтролират 31 аптеки и дрогерии, а в цяла Североизточна България ще бъдат проверени 278 обекта, за които в приходната агенция няма данни, че  са свързали касовите си апарати с НАП. Част от касовите апарати може да са на аптеки, регистрирани че продават лекарствени продукти съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, които по една или друга причина са прекратили своята дейност. Възможни са и случаи, при които софтуера за управление на складовото стопанство на аптеките да е причинил забава на осъществяването на дистанционната връзка с НАП. Данъчните инспектори ще проверят всички обекти, за да установят причините за липса на   връзка с приходната агенция.

Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ЗДДС, която извършва търговия на дребно с лекарствени продукти след изтичането на срока и фискалното й устройство няма дистанционна връзка със сървърите на НАП, може да бъде запечатана и едновременно с това глобена с до 10 000 лв.

Най-лесният начин да се провери дали касовият апарат на дадена аптека е свързана с НАП е да се разгледа внимателно издадената касова бележка. Ако в долния й край има лого, на което са изобразени буквите BG, това означава, че търговецът е редовен и е свързал касовия си апарат с агенцията. Ако обаче липсва подобно изображение, то тогава гражданите могат да сигнализират  на данъчните за нередовните аптеки на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор. НДТ

 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИТЕ ПРОВЕРЯВАТ 31 АПТЕКИ И ДРОГЕРИИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди