изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:09 EEST
ХОТЕЛИЕРИ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ РЕМОНТ ПО ПРОЕКТ В КРАНЕВО    
ОбществоКъм НДТ вчера се обърнаха собственици и наематели на хотели и търговски обекти в село Кранево. Те алармираха, че за тях туристическият сезон принудително е приключил, тъй като от вчера са започнали ремонтни работи и е затворен участък, заключен между улиците „Фрегата” и „Бяло море”. Обясниха, че тяхното несъгласие е било причина ремонтът да се отложи и да не започне в началото на туристическия сезон.

Стартирането им от вчера обаче прави невъзможна по-нататъшната им работа и ги принуждава да затворят. Обясняват, че след слабия туристически сезон това лято, са разчитали на туристи и клиенти през следващите две седмици от септември. Затова  и недоумяват какво е попречило на общината да отложи с още две седмици началото на ремонта, още повече, че предстоят няколко почивни дни.

Крайният срок за приключване на проекта е 23 декември 2011 г., а срокът за изпълнение на ремонтите дейности е 4 месеца, коментира пред НДТ кметът на община Балчик Николай Ангелов, когото потърсихме за становище. „Ако забавим с още 15 дни началото на ремонтните работи, няма да можем да спазим срока по договора, който сме подписали с ДФ „Земеделие”, обясни Н. Ангелов. Договорът с фирмата –изпълнител е подписан през април. Тогава ремонтът не е започнал, за да не се пречи на туристическия сезон. Сега туристите в Кранево са 5-10 процента от броя на тези, които бяха в селото през август. Освен това, до края на септември не се спира достъпът до хотелите, добави той.

Проектът “Изграждане на канализация и рехабилитация на водопровод и пътна настилка на ул. „Черно море”, с. Кранево; и рехабилитация на водоснабдителна, канализационна мрежа и пътна настилка на ул. „Дунав”, с. Кранево” се осъществява с финансовата подкрепа по мярка 321 “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. Договорът е сключен на 23.10.2009 г., а продължителността на проекта е 30 месеца.

   Общата цел  на проекта е достигане на европейски стандарти в качеството на ВиК услугите, като посредством това ще се осигурят по-добри условия на живот, както и ще се подобрят условията за създаване на успешен бизнес. По този начин, ще се ускори процеса на развитие на местната икономика и ще се ограничи масовото изселване на млади и предприемчиви хора от село Кранево. Предвидените по проекта дейности включват изграждане на канализация и полагане на асфалтова настилка по ул.”Дунав”, изграждане на канализация по ул. „Черно море”. Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 2 556 692.00 лева.
НДТ

 


Сходни връзки

ХОТЕЛИЕРИ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ РЕМОНТ ПО ПРОЕКТ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди