изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:18 EEST
Турската държавна телевизия игнорира ДПС    
По светаАнкара. Турската държавна телевизия „ТРТ” игнорира Движението за права и свободи (ДПС). Медията разспространи информация със заглаие „В България турците ще участват в изборите чрез ЕНП”. В материала на телевизията се посочва, че турците живеещи в България ще участват в предстоящите избори у нас с партията на Мария Капон. Турската държавна телевизия цитира Касим Дал, противника на лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Започнахме едно движение за промяна вътре в ДПС. Промяна отгоре на долу, за да махнем тези партийни ръководители, които са работили заедно с тоталитарния режим против народа ни. Не се получи! После започнахме да обикаляме по райони, но изгониха хората от ДПС, само защото са ни поздравили. Точно за това избрахме друг път и решихме да участваме във вота с партия, която досега не е участвала в избори – ЕПН”, каза Дал пред „ТРТ”.
Медията също така цитира и областния председател на ЕПН в Разград Радослав Якимов. Пред турската медия Якимов подчертава, че няма да делят хората на турци и българи.
Политически и медийни наблюдатели в Турция и България, напомняйки, че досега турската държавна телевизия никога не е давала гласност на ДПС опозицията у нас посояват, че тази информацията на „ТРТ” не е случайна.
Нахит ДОГУ
 


Сходни връзки

Турската държавна телевизия игнорира ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди