изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:54 EET
Задържаха общинари от Каварна за афера с имоти    
НовиниНяколко служители на Община Каварна, сред които главният архитект Юлиян Илиев и началникът на служба "Териториално селищно устройство" инж. Десислав Костов, са били задържани при акция на МВР.


Според първоначалната информация двамата висши общински служители са били задържани заради съмнения за злоупотреби с общински имоти, съобщи пред Дарик радио областният координатор на РЗС Кирил Костов. Вварненският сайт "Днес +" също потвърди информацията, като се позоваваха на данни от представители на партията на Яне Янев.

Директорът на Областна дирекция на МВР Добрич комисар Стефан Йончев отказа коментар по случая. Той заяви, че не може да каже дали е извършвана такава акция и че когато има какво да се съобщи, от полицията ще излязат с официално изявление.

Кметът на Каварна Цонко Цонев първо отрече информацията, но после заяви пред "Дневник", че арх. Илиев и инж. Костов са дали показания пред полицията и вече са освободени. По негови данни все още в управлението е служителят в Агенцията по вписвания Деян Дечков. Информацията на Цонев е, че проверката е продължение на миналогодишно дело по сигнал за изнудване.

Цонко Цонев е считан за един от успешните кметове. Той беше избран на поста за пръв път през 2003 г., когато се яви като независим, подкрепен от НДСВ. През 2007 г. Цонев беше избран с подкрепата на ГЕРБ, като в началото на юли. кандидатурата му за трети мандат бе обявена лично от премиера Бойко Борисов по време на негово посещение в Добричка област. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Задържаха общинари от Каварна за афера с имоти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди