изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:20 EET
„Бенефис 2011“ стана национален шампион в Ариана Аматьорска Лига 2011    
Спорт Варна, 4 септември 2011 г. Отборът на „Бенефис 2011“ от Благоевград спечели националния турнир Ариана Аматьорска Лига 2011. Новият национален шампион по аматьорски футбол на Ариана спечели големия финал във Варна след драматично изпълнение на дузпи срещу съперника си „Рай-Комерс“ от Пловдив с краен резултат 8:7. Футболното зрелище беше проследено от над 800 зрители на мобилния стадион „Ариана Арена” в центъра на Варна. Двата отбора изнесоха атрактивен финален двубой, завършил в редовното време с равенство от 0:0. В крайна сметка благоевградчани се оказаха по-резултатния отбор с 8 точни попадения срещу 7 на противника. Бронзът на Ариана заслужи софийският отбор на „Клетката“, който победи старозагорския тим „Траките“ с 2:1 в малкия финал на турнира.

Голямата награда за победителя в Ариана Аматьорска Лига – мач срещу професионалния първенец на страната, прикова интереса на спортната общественост във Варна. Шампионите на Ариана „Бенефис 2011” излязоха в демонстративен двубой срещу Литекс, малко след като спечелиха титлата на турнира. Мачът завърши с резултат 9:1 в полза на професионалистите. Самият Любослав Пенев игра със своите момчета срещу шампиона на аматьорите и отбеляза 2 от победните голове.

За първи път Ариана Аматьорска Лига връчва специално индивидуално отличие – Талант на турнира с възможност за едноседмични проби в лагера на националния шампион. Шансът да тренира една седмица в тима на Любослав Пенев получи Пламен Иванов от състава на старозагорския „Траките“. През изминалите три дни той показа, че притежава необходимите спортно-технически качества и умения, за да опита да играе наравно с професионалистите. Старозагорецът спечели и отличието за голмайстор на турнира, като по време на финалните мачове се разписа с девет точни попадения.

Играта на най-младите играчи в турнира беше наблюдавана и оценена от специална комисия от представители на Литекс, БФС и Ариана. От Литекс заявиха, че ще посрещнат с голямо желание непрофесионалиста и ще му дадат шанс да докаже своите перспективни качества.

Изпълнителният директор на „Загорка“ АД, г-н Рууд ван ден Ейнден, връчи наградата на отличения голмайстор Пламен Иванов от „Траките“ и още две индивидуални награди. С отличие за феърплей се сдоби капитанът на шампиона „Бенефис 2011“ Марио Георгиев. Най-добър вратар на Ариана Аматьорска лига 2011 е софиянецът Иван Дичев от бронзовия медалист „Клетката“.

Купата на Ариана и медалите на шампионите бяха

връчени от старши треньора на Литекс г-н Любослав

Пенев. Щабовете на Ариана Аматьорска Лига и

Литекс си размениха специални подаръци в знак на

благодарност за партньорството. Г-н Рууд ван ден

Ейнден връчи почетни грамоти на целия отбор на Литекс,

който участва в мача с шампиона на Ариана. Любослав

Пенев подари на г-н ван ден Ейнден фланелка на Литекс

с номер 14  - номерът на неговия любим състезател и

сънародник – легендата на Аякс – Йохан Кройф.

 

 

 

 

 

 

 

Изпълнителният директор на „Загорка“ АД поздрави всички отбори, участващи в Ариана Аматьорска Лига и обеща нови изненади в изданието на турнира през следващата година. „Фактът, че второто издание на Ариана Аматьорска Лига се радва на двойно по-голям интерес означава, че турнирът се превръща в безспорно предизвикателство за все повече футболни аматьори в цялата страна“.

Девет български града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода май-август 2011 г. Непрофесионалното футболно първенство на Ариана се превърна в една от най-популярните прояви за масовата спортна общественост в страната. В турнира участваха над 1 400 аматьорски отбора от цялата страна с над 14 000 непрофесионални футболисти. Бяха изиграни 1 856 мача с почти 7 400 отбелязани гола, над 160 съдии и делегати от БФС, и 920 часа общо игрово време. Благодарение на професионалната подкрепа на БФС и местните власти, състезанията преминаха при отлична организация и се превърнаха във вълнуващо изживяване за всички футболисти и приятели на любимата игра и хубавата бира.

Финалният турнир във Варна през изминалите 3 дни премина при много коректна и равностойна игра на всички регионални финалисти, които достигнаха до този етап на състезанието. Шампионите и финалистите от Ариана Аматьорска Лига изразиха своите положителни впечатления от нивото и организацията на второто поред издание и очакват с нетърпение догодина да се включат отново.  

Цялата информация за турнира Ариана Аматьорска Лига 2011 може да намерите на уеб-сайта www.ariana.bg, както и на страницата на марката във фейсбук.

 


Сходни връзки

„Бенефис 2011“ стана национален шампион в Ариана Аматьорска Лига 2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди