изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:06 EEST
Според Плевнелиев няма нужда от референдум за АЕЦ "Белене"    
Политика

Проектът АЕЦ „Белене” няма нужда от референдум. Това коментира в сутрешния блок на bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в качеството си на кандидат - президент на ГЕРБ. Идеята на сегашния президент Георги Първанов е подета напоследък от канидат-президента на БСП Ивайло Калфин. "Проектът има нужда от коректно отношение към българските граждани, а то е всички факти на масата и прагматичен подход. Нищо по-сложно от това и нищо по-просто от това", каза Плевнелиев.



Според него постигнатите "креативни уговорки" през 2006 г. не представляват договор. "Нещо, което вие да кажете, да излезете пред всички български граждани: „Това ще струва толкова пари, ще се направи в такъв срок, ще отговаря на еди-какви си международни критерии за сигурност и, разбира се, ние знаем точно какво получаваме”, коментира кандида-президентът.  Според него изпълнителната власт, преди да бъде назначен референдум за каквото и да било, трябва да предостави всички данни, "за да имаме коректен избор". "Всъщност упражнението е много елементарно – всички факти на масата и смисълът на този проект като такъв, ако го има, ОК", категоричен бе Плевнелиев.

Министърът сподели, че последното "не" казал на премиера преди дни, когато спасил от уволнение подчинения си - наскоро назначения шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Сергей Михалев (на втората снимка). Борисов наредил да бъде уволнен след като шефът на областно пътно управление във Велико Търново Емил Кълчишков, който си позволил да попита областен координатор на ГЕРБ за това как да се приватизират малки пътни отсечки на територията на Великотърновска област за 2011 г.  "Аз обясних на премиера, че шефът на пътната агенция няма вина, защото пътната агенция промени тотално подхода. Всъщност пътната агенция това, което направи, е много демократично – да попита областните управители – повтарям, областните управители, кои са приоритетите на регионите, за да бъдем максимално полезни. Не едни хора в София да седят и да решават кой път не територията на страната да се прави, а тези, които са най-полезни за областите", каза Плевнелиев. Според него пътната агенция имала страхотната в момента практика не сама да решава, а да пита регионите които са техните приоритети.

Плевнелиев коментира и финансовото си състояние като бивш строителен предприемач и топ мениджър. "Моите доходи са обложени и са публични в две държави. В Германия 20 години подавам декларации, така е и в България. Всичките ми доходи са ясни", заяви Плевнелиев. Според думите му по възможност не позлвал служебна кола, а преди дни заедно със сина си отишъл на мач с метрото.

http://www.livebiz.bg

 


Сходни връзки

Според Плевнелиев няма нужда от референдум за АЕЦ "Белене" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди