изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:55 EEST
Лиляна Павлова е новият регионален министър    
Политика

Досегашният заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заема мястото на Росен Плевнелиев, който днес подаде оставка, за да се включи в кандидат-президентската надпревара. Това съобщи лично премиерът Бойко Борисов след заседанито на Министерски съвет, предаде "Фокус".



Самият Плевнелиев заяви по-рано, че е дал своето предложение кой да го замени на поста във ведомството, но отказа да го назове. Оставял правото на решение на вицепремиера Симеон Дянков и министър-председателя. Досега
Лиляна Павлова отговаряше за оперативните програми в регионалното министерство. 
Другото спрягано име за поста бе това на министъра по еврофондовете Томислав Дончев.

"Лиляна Павлова е много добре подготвена, с необходимите качества, естествено се вдига на следващо стъпало", обяви Борисов. Според него нито за минута това министерство не трябва да забуксува и затова трябва да има титуляр, за да бъдат спокойни в Брюксел с приемствеността.

Премиерът добави, че е разговарял дълго за това как трябва да продължи работата във ведомството. "Завчера" водил разговор и със самата Павлова. Тя трябва да предложи 7-8 имена, за да бъде избран кой да я замести на поста зам.-министър.

Преди заседанието на кабинета днес Росен Плевнелиев каза, че това е последният Министерски съвет, в който участва. Формално и парламентът трябва да одобри оставката му.
"Дойдох да благодаря на всички колеги за тези две години, в които работихме много. Постигнахме много по националните приоритети, гордея се с това, което направихме. Тръгвам с високо вдигната глава. Поемам нова още по-голяма мисия, функция и ще се радвам да мога да разкажа там какво смятам да свърша", каза той.

Плевнелиев определи като символично това, че последната точка, която днес ще докладва на заседанието на МС, е свързана с магистрала "Струма", съобщи БТА. Още по-символично е, че ЕК и Европейската инвестиционна банка вчера предоставиха окончателния вариант на апликационната форма на магистрала "Марица" за Лот 1, 2 и 4, каза още вече бившият министър.

Кандидатката за вицепрезидент на ГЕРБ Маргарита Попова обаче вече заяви, че няма да се оттегли от поста, а ще излезе в полагаемия се за това отпуск. Днес Борисов уточни, че тя има да довърши няколко ангажимента, а докато е в отпуск по време на кампанията ще я замества някой от зам.-министрите.
По неофициална информация това ще бъде Даниела Машева.

Лиляна Павлова е родена на 6 декември 1977 г. Завършила е специалността "Международни икономически отношения" в УНСС. В периода 2002 – 2009 г. е началник отдел в дирекция „Национален фонд” в Министерство на финансите.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Лиляна Павлова е новият регионален министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди