изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:51 EEST
СТРОИТЕЛИТЕ ОТ ДОБРИЧ И ТОСКАНА ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ    
Икономика Протокол за сътрудничество бе подписан вчера между Строителните камари на италианската област Тоскана и Добрич. На срещата присъстваха италиански предприемачи и бизнесмени от строителния бранш от Добрич и членове на УС на камарата. Присъства и зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.  Първата среща, на която е било коментирано бъдещо партньорство, е била на 31 март в Добрич. Предвижда се до края на декември да бъдат набелязани и конкретни дейности.

 

Франческо Фиермонте, който е ръководител на италианската делегация и отговорник за интернационализацията и международните проекти на италианската камара, обясни, че основната им цел е да представят в България някои от асоциираните си членове и да се създаде обстановка за сътрудничество, която да е взаимно изгодна. „Считаме, че България е една страна, която предлага много възможности, защото структурните фондове са само частично усвоени. Хубаво е да се види какво още може да се направи, за да се усвоят. Искаме да сме максимално полезни”, каза Ф. Фиермонте. Той добави, че главната цел на протокола за сътрудничество е да се направи стиковане между италианските и български строителни фирми и те максимално бързо да станат оперативни при пълно спазване на европейските процедури. Идеята на италианските предприемачи е да помогнат на българските фирми да покриват всички изисквания при участие в обществени поръчки. „Идеята ни е ние да ви подпомогнем вие да получите максимално количество европейски фондове, които да реализирате на вашата територия”, обясни той.

Стана ясно, че за по-оперативни действия тосканци са обединили усилията на осем строителни фирми с 200 инженери и архитекти, които вече са имали своите успешни  практики в Хърватска, Китай, Германия и Арабските емирства. Сега са готови да партнират и на фирмите от Добричка област.

Строителната камара в Добрич съществуват от 2007 г. и за тези четири години резултатите са положителни. В страната са вписани над 4000 фирми, а в областното представителство Добрич те са 76, каза председателят на областната структура на Българската строителна камара Илия Михайлов, който бе домакин на срещата. Той посочи, че през последните две години строителният сектор у нас работи в много тежки условия и над 30 фирми от областта са отпаднали от бранша, а за страната броят им е над 1000.

Ресорният по строителството зам.-кмет арх. Пламен Ганчев коментира, че трудностите, които изпитва в момента строителният бранш у нас, изискват ориентация към партньорство. И добави, че страната ни е в края на един програмен период и се подготвя нов, но в областта предстоят няколко крупни инвестиции.

По-късно предприемачите от двете строителни камари имаха индивидуални делови срещи. НДТ

 


Сходни връзки

СТРОИТЕЛИТЕ ОТ ДОБРИЧ И ТОСКАНА ЩЕ СИ ПАРТНИРАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди