изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:38 EET
БОМБАДЖИИ ОСТАВАТ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ    
НовиниОкръжният съд в Добрич остави под домашен арест обвинените за палеж на автомобил 25-годишната Соня Б. и 24-годишния Добромир Б. мярка за неотклонение домашен арест.

Те са обвиняеми по досъдебно производство на ТЗ БОП за това, че на 28 август в съучастие, а за Соня Б. и като подбудител и помагач, са запалили лек автомобил БМВ Х5. Колата е собственост на 32-годишен добричлия. Подпалили са я чрез поставено взривно самоделно запалително устройство. Деянието е останало в стадия на опита, поради независещи от дейците причини.
Мярката им за неотклонение е наложена от Районния съд на 1 септември. Соня Б. я е обжалва с аргумент, че е необосновано тежка и недопустима. Според адвоката й, не може да се направи обосновано предположение, че тя е автор на деянието, за което й е повдигнато обвинение, нито съществува  опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е посочил чистото й съдебно минало, добрите характеристични данни и факта, че тя работи.
Районна прокуратура пък е протестирала определената на Добромир Б. мярка за неотклонение, като некореспондираща със събраните по делото данни за обществената опасност на извършеното от него. Според държавното обвинение, има опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Двамата са си разпределили ролите в съучастническата си дейност и хладнокръвно са поставили самоделно взривно устройство на обществено място в близост до обществени сгради и автомобили, без да отчетат последиците, които биха настъпили от деянието им, посочва районният прокурор.
Окръжният съд е потвърдил мярката им за неотклонение домашен арест.
Соня Б. е от Добрич. Тя не е омъжена, собственик е на фирма, не е осъждана. Добромир Б. не е женен, работи, има чисто съдебно минало.
 


Сходни връзки

БОМБАДЖИИ ОСТАВАТ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди