изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:13 EEST
ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ    
НовиниВ Добрич ще премине IV-я и V етап от 61-та Международна колоездачна обиколка на България, съобщиха от община Добрич.

Международната обиколка започва на 10 септември с пролог в центъра на София пред храм – паметник „Александър Невски” и ще завърши на 18 септември в Тетевен. В престижната надпревара ще участват 21 отбора от 17 страни. България ще бъде представена от два отбора - "Цар Симеон 1898" (Пловдив) и КК "Несебър". Общата дължина на трасето е около 1300 километра, като по време на шестия етап - на 15 септември, от Карнобат до Казанлък ще бъде преминат 83-хилядния километър в историята на надпреварата. Надпреварата от девет етапа и ще бъде с награден фонд 32 000 лева. Състезанието е с коефициент 2,2 и ще бъде кръг от Световната купа. Родният тур ще носи точки за квоти за Олимпийските игри в Лондон догодина, както и за световната ранглиста при мъжете. В Добрич колоездачите ще преминат на 13 и 14 септември. Кметът на Добрич Детелина Николова ще награди победителите в етапите на 13 септември около 18.00 часа пред Съдебната палата. От водещите български състезатели в надпреварата ще участва четирикратният победител в Обиколката Ивайло Габровски. Миналата година победител в 60 – та юбилейна колоездачна обиколка бе добричлията Красимир Коев. 
Маршрутът, по който ще преминат колоездачите на 13 септември ще бъде – от входа от Варна по бул. "25 септември" – ул “Отец Паисий” до бивш обувен завод Добрич - бул. “25–ти септември” и финишират пред Съдебната палата. На 14 септември стартът ще е пред Съдебна палата.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНАТА КОЛОЕЗДАЧНА ОБИКОЛКА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди