изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:53 EEST
ЯПОНСКА ПОМОЩ ЗА ОУ „АНТИМ І” В БАЛЧИК    
НовиниМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа на 7 септември девет договора за финансиране на проекти от безвъзмездната помощ от Япония за подкрепа на структурните реформи в България, съобщиха от ведомството.


Бенефициенти са болници, училища, общински структури. Общата стойност на проектите е близо 1.8 млн. лв.
Проектите са селектирани измежду 92 кандидатури. „Въпреки че България от няколко години вече е извън групата държави, нуждаещи се от помощ за преструктуриране, това са девет добри примера как може да се направи голямо добро и с не толкова много пари. И то там, където има най-голяма нужда, а средства все не достигат,", подчерта министър Трайков.
На церемонията в сградата ни МИЕТ е присъствал посланикът на Япония в България Н. Пр. Макото Ито.
Помощта за България се отпуска от 1992 г. по четири направления – техническо сътрудничество, безвъзмездна икономическа и културна помощ, заеми при облекчени условия и сътрудничество чрез международни финансови институции (Япония осигурява съфинансиране по проекти, финансирани от Световната банка и Международната банка за възстановяване и развитие). Общата сума на помощта е близо 1 млрд. долара.
Сред подписаните договори е и  „Подобряване на материалната база и училищния двор при ОУ „Антим I", гр. Балчик". Проектът е на училището и е на стойност 130 712.13 лв. без ДДС.
 


Сходни връзки

ЯПОНСКА ПОМОЩ ЗА ОУ „АНТИМ І” В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди