изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:56 EEST
Поля загърби ГЕРБ, избра Яне    
Политика Поля Станчева загърби ГЕРБ и погледна към Яне Янев. Бившият генерален директор на Българското национално радио, която в момента е общински съветник от ГЕРБ, ще е кандидатът за вицепрезидент на РЗС. Така хората на Яне Янев вече имат тандем за президентските избори в лицето на юриста Атанас Семов и ексшефката на БНР. Запознати припомниха, че на местните избори през 2007 година Станчева бе кандидат за кмет на столичния район "Лозенец" от ГЕРБ, но загуби на балотаж от десния Прошко Прошков. Любопитното е, че РЗС сега ще подкрепи именно Прошков за кмет на София от Синята коалиция и няма да издига свой кандидат.


"В днешната ситуация особено важно е и в конституцията да бъдат гарантирани свободите на медиите, защото днес свободата на словото е в опасност", заяви Станчева в първата си реч след обявяване на кандидатурата й. Решението си да отиде при Яне Янев пък ексшефката на БНР обясни така: "Ако ГЕРБ получи цялата власт в страната, ще бъдат преодолени и последните защитни механизми на демокрацията - разделението на властите".
По думите й тя не е предала избирателите си, защото докрай е отстоявала интересите им, но през последните месеци се конфронтирала с колегите си от ГЕРБ заради закритите заседания на Общинския съвет. "Уважавам я като общински съветник, защото тя единствена излезе и говори за корупцията", заяви червеният кандидат за кмет Георги Кадиев. "Много хора прескачат от партия в партия", коментира лаконично номинацията на Станчева лидерът на БСП Сергей Станишев.
Според столичния кмет Йорданка Фандъкова е странно Станчева да реагира и посочва проблеми в края на мандата, след като е работила 4 години в управлението на Столичната община.
Когато има сигнали, те трябва да се подават конкретно и да се проверяват, каза още Фандъкова. Тя допълни, че не е получавала сигнали от Станчева. Работили сме по други теми, обсъждали сме културни събития, обясни още кметът. Станчева е председател на комисия в общинския съвет и сега ми е малко странно, че в края на мандата се сеща, че има нередности, добави Фандъкова.
Биляна Веселинова
Ралица Русева
http://paper.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Поля загърби ГЕРБ, избра Яне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди