изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:18 EEST
В АЛБЕНА ЗАПОЧНАХА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО ШАХМАТ    
СпортБербатов и Антова вдигнаха българското знаме пред погледа на спортния министър

В Албена официално бе открито 21-то издание на европейските индивидуални първенства по шахмат за момичета и момчета, девойки и юноши (8, 10, 12, 14, 16 и 18 години).
„На церемонията присъстваха Свилен Нейков - министър на физическото възпитание и спорта и Силвио Данаилов - президент на Европейския шахматен съюз. Българският флаг беше вдигнат от призьорите на европейското първенство през м.г. - Габриела Антова и Киприян Бербатов. И двамата започнаха участието си с победи. При състезателите до 8-годишна възраст с най-добър ранкинг са български шахматисти. Тяхното начало също беше успешно”, заяви изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев.
Той припомни, че във всички възрастови групи участие ще запишат общо 1054 състезатели от 48 държави, което е абсолютен рекорд. Броят на делегацията в курорта достига до 2000 души.
„Организацията в комплекса е перфектна. Домакините ни предложиха чудесни условия за провеждане на европейските първенства и това веднага бе отчетено от нашите гости. Най-многобройна е делегацията от Русия със 122 участника. Страната ни се представя от 80 млади шахматисти. На трето място по брой участници е Турция със 73 шахматисти”, добави Велчев.
Днес в петзвездния красавец в комплекса – хотел „Фламинго Гранд”, започва заседание на Борда на Европейския шахматен съюз.


 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ЗАПОЧНАХА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО ШАХМАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди