изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:27 EEST
СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ    
ОбществоДните от 12 до 18 септември са обявени за "Седмица на пожарната безопасност и защита на населението". Повод за това е професионалният празник на служителите от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР -14 септември.


На този ден през 1905 година в София е проведен първият в страната "Събор на пожарните командири", като започва и издаването на печатен орган на огнеборците - списание "Пожарно дело". Поставено е началото за решаване на въпроси, имащи важно значение за бъдещото организационно-структурно изграждане на противопожарната охрана на страната. По такъв начин датата 14 септември заема важно място в историческото развитие на една сложна, тежка, рискова и в същото време високохуманна професия.
В рамките на Седмицата на пожарната безопасност и защита на населението в общините от Добричка област ще се проведат поредица от мероприятия. На 13 септември в Добрич ще се проведат две демонстрации. На същата дата в Тервел ще се състои среща с ветерани и бивши огнеборци. В Шабла на 14 септември ще се отдаде почит и ще се положат венци на гроба на загинал при изпълнение на служебния си дълг колега Тодор Енчев.
Както винаги, така и тази година сред служителите от ПБЗН се провежда доброволна дарителска кампания за подпомагане на децата на загиналите пожарникари във връзка с откриването на новата учебна година.
По време на Седмицата на пожарната безопасност районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" обявяват "Дни на отворените врати". За периода 12 до 17 септември от 10 до 12 часа и от 13 до 15 часа във всяка РС "ПБЗН" ще има дежурен служител, който ще приема обаждания или ще посреща граждани, желаещи да се запознаят с дейността на службата или имат въпроси, свързани с пожарната безопасност.
 


Сходни връзки

СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди