изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:02 EET
Стефан Данаилов е кандидатът за вицепрезидент на БСП    
Политика Стефан Данаилов е кандидатът за вицепрезидент на БСП. Кандидатурата му беше утвърдена днес от Националния съвет на партията със 101 гласа "за" и 1 "против".

В началото на заседанието председателят на БСП Сергей Станишев прочете писмо, адресирано до него, в което Данаилов му предлага да разгледа и неговата кандидатура за вицепрезидент на България, съобщи БТА. Писмото на актьора беше посрещнато с ръкопляскане и ставане на крака от съпартийците му.

В писмото си Данаилов посочва, че няма гаранции, че левицата ще успее, но че не може да се примири да гледа отстрани съдбата на България, цитира го "Медиапул". "В ада на политическото противоборство трябва да излезем като единна партия със своята вяра”, пише още актьорът, внушавайки, че е толкова възмутен от ГЕРБ, че е решил лично да се включи в битката за "Дондуков" 2.

По думите на Станишев Стефан Данаилов е изпратил писмото на символичната за червените дата - 9 септември. Лидерът на БСП обясни, че кандидатът не присъства на пленума заради служебни ангажименти извън София.
"Той никога не отстъпи от своето верую и не отстъпи от БСП. Винаги е имал благородството и широтата да отстъпва. Това е най-обичаният човек в БСП. Той е символ на партията, умеейки да пази идеалите ни", заяви още лидерът на левицата, цитиран от "Фокус".
Той допълни, че Данаилов ще даде двойна вяра в кандидатурата на БСП за президентските избори.

"Можех само да мечтая за такава кандидатура. Всички, които познавате Стефан Данаилов, сте уверени, че той не само е любим актьор и преподавател, но и любим държавник", бе първият коментар на кандидата за президент на БСП Ивайло Калфин. Според него Стефан Данаилов е политик, патриот, честен и принципен и няма човек в България, който да оспори това.

"Със Стефан Данаилов можем да покажем, че страната може да бъде по-социална, по-успешна за всички. Ще започнем кампанията в най-скоро време и ще се появим заедно. Очаквам да направим с всички социалисти успешна кампания за България", добави Калфин.

Единственият гласувал "против" е бившият депутат от ПГ на Коалиция за България Георги Близнашки. След пленума той обясни позицията си с думите: "Не смятам, че това е човекът, който може да олицетворява социалистическата кауза. Ситуацията е отчайваща, това е спасителна операция на една кампания, която върви изключително зле. Писмото му бе една доста претенционза поза".

През последните месеци Стефан Данаилов най-често бе лансиран като кандидат-президент, но многократно отказва номинацията. Актьорът заяви няколко пъти, че не желае да се кандидатира за държавен глава, защото е от хората, които добре преценяват себе си, и си дава сметка, че не става.
Досега Данаилов участва в политиката като депутат от БСП и министър на културата в правителството на Сергей Станишев.

 


Сходни връзки

Стефан Данаилов е кандидатът за вицепрезидент на БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди