изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:18 EEST
КОРУПЦИЯ И В ЕВРОСПОРТА?: България ще играе плейоф с Естония за 1/4-финал срещу Русия на Евроволей    
СпортБългарският национален отбор по волейбол ще трябва да играе плейоф с Естония, за да се класира на четвъртфинал срещу фаворита Русия. Възпитаниците на селекционера Радостин Стойчев останаха втори в своята група D, след като европейският шампион Полша беше далеч от феърплея и с резервите си постигна търсената загуба с 1:3 от Словакия. Това изведе словаците начело в подреждането и остави поляците трети, с което и двата отбора избегнаха пътя на България към двубой с Русия.

"Сборная" очаквано пренебрегна всякакви сметки, победи Чехия с 3:0 в последната си среща от група B и завърши като лидер в нея. Тимът си гарантира директното участие на четвъртфиналите, където ще чака победителя между България и Естония.

Плейофът на националите ще се играе в сряда в Карлови Вари, а ден по-късно е четвъртфиналната среща. В груповата фаза България записа загуба от Словакия с 2:3 и две победи над Полша и Германия с 3:1.

В решителния за крайното разпределение на местата в групата поляците избраха тактиката на Брализия с България от Световното първенство през миналата година и изиграха срещата без нито един играч от титулярния си състав.

Първият гейм беше изпълнен с много обрати, европейските шампиони го затвориха в своя полза с 25:23 и с това свършиха усилията им в мача. Във втората част резервите на Полша също имаха преимущество, но селекционерът им Андреа Анастази гледаше безучастно как те губят точки. Неговите волейболисти поддържаха близка разлика в резултата, но слабото им представяне на мрежата донесе гейма на Словакия с 25:21.

Третата част протече по идентичен начин и борбата за точки свърши при 12:10 за словаците. До края техните съперници отстъпиха с лекота и 18:25, за да бъдат освиркани дори от собствените си фенове по трибуните на залата в Прага. Четвъртият гейм беше загубен от поляците с 23:25, но резултатът от него само изглежда оспорван.

Победата с 3:1 и първото място в групата изпрати Словакия директно на четвъртфинал. Техният съперник там ще бъде определен между Полша и Чехия. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

КОРУПЦИЯ И В ЕВРОСПОРТА?: България ще играе плейоф с Естония за 1/4-финал срещу Русия на Евроволей | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди