изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:00 EEST
ПРОВЕЖДАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
Европейски съюз

Стартира двумесечно обучение по предприемачество на хора с увреждания за професия "сътрудник в малък и среден бизнес". Висше училище Международен колеж в Добрич и НПО "ХобиСклуб" ще обучат общо 55 души  по  проекта "Иновативни услуги за социална и икономическа интеграция на хора с увреждания в общините Добрич и Добричка".



Как да открият своите уникални качества и да ги представят успешно в конкурентна среда - с това започна обучението вчера с участието на първата група от 20 души. Те усвояваха също на теория и практика изготвяне на свои визитни картички, етикет при запознанства, бизнес срещи и презентации. На включените в обучението общо 55 лица - хора с увреждания и членове на техните семейства, са осигурени безплатни учебни материали, свободен достъп до интернет, специализирана литература по предприемачество, безплатно изхранване и безплатен транспорт за хората от община Добричка.

Целите на проекта са свързани с подпомагане на обучаемите лица и членове на техните семейства да се интегрират икономически и да преодоляват социалното изключване, подчертават от ВУМК. Те ще повишават квалификацията и възможностите си за реализация на пазара на труда чрез целево професионално обучение по предприемачество. Така ще се подобрят условията за стартиране на свой бизнес чрез предоставяне на експертна, консултантска помощ и чрез въвличане на бизнеса в реални инициативи в полза на местната общност.

В края на курса успешно завършилите ще получат удостоверение за придобито професионално обучение по част от професия "Сътрудник в малък и среден бизнес", специалност "Малък и среден бизнес". Проектът е по линия на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОВЕЖДАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди