изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:39 EET
Шефката на Агенцията по заетостта подаде оставка    
Новини Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде днес оставка по лични причини, съобщи пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика. Оставката е била приета от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. До назначаването на титуляр на длъжността функциите ще се изпълняват от Камелия Лозанова, която в момента е заместник-изпълнителен директор на агенцията.

Росица Стелиянова бе назначена за директор на агенцията през юни 2009 г. от тогавашния министър на труда Емилия Масларова.
От 2002 г. работи в системата на Агенцията по заетостта, а от декември 2003 г. до 2009 г. е неин зам.-изпълнителен директор.

През юни беше сменен ресорният за европарите зам.-социален министър Красимир Попов. Наследи го съветничката на премиера Бойко Борисов - Деяна Костадинова. Като мотив тогава беше изтъкнато желанието за по-добро усвояване на парите по оперативната програма “Човешки ресурси."

Наскоро пък министърът на труда Тотю Младенов съобщи, че към 29 август безработицата е 9.45%, а безработните са 314 000. Той се позова на данните на Агенцията по заетостта, въпреки че НСИ отчете 11% ръст на безработицата. За това, че има разминаване в данните, министърът уточни, че "методиките са различни и няма никаква драма в това".

През август обаче и Евростат отчете 11,4% ръст на безработицата за България, като година по-рано техният дял е бил 10.1%. Така България се нареди на второ място в ЕС по ръст на безработицата. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Шефката на Агенцията по заетостта подаде оставка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди