изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:29 EEST
БСП поиска оставката на Трайчо Трайков заради скандала с туристите    
Политика Цялата отговорност за създалата се ситуация с руските туристи в България носи и трябва да бъде поета от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това заяви пред журналисти депутатът от ПГ на Коалиция за България Петър Димитров след среща заедно с колегите му Румен Петков и Пенко Атанасов с директора на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов, предаде „Фокус”.

По думите на Димитров, именно Трайков е чвекът, назначил Мария Михалева за регионален директор на държавното участие в „Алма тур”.
"Заради всичко това добрият вариант за България е Трайков да си подаде оставката. Освен това и зам.-министър Иво Маринов също трябва да бъде незабавно сменен", допълни червеният депутат.

Той заяви още, че застраховката на руските туристи е трябвало да бъде задействана в рамките на 24 часа по искане на Комисия за защита на потребителите, която също е към Министерство на икономиката.
Депутатът посочи, че още през февруари Маринов е бил уведомен, че исканата от туроператорите гаранция за туристите в размер на около 250 лева е неработеща и фиктивна. Тогава зам.-министърът отвърнал, че това е достатъчна гаранция и няма да предприема допълнителни действия.

„Няма по-тежък удар за българския туризъм през последните 20 г. от това, което се случва в момента и да докараме нещата дотам, че чужди държави да се налага да прибират гражданите си заради това, че българският туроператор не се е разплатил с превозвача”, подчерта Петър Димитров.

Депутатите от левицата са подготвили въпроси към Трайков, вътрешния министър Цветан Цветанов и министъра на транспорта Ивайло Московски за щетите от скандала и за напрежението, което се е създало по границите.

Кризата с туристите на бургаското летище започна в петък, след като от националния превозвач "България Ер" съобщиха, че анулират чартърите, резервирани от "Алма тур". Причината е, че те не са били платени, а освен това туроператорът има дълг от 7 млн. лева. Вчера от авиокомпанията съобщиха още, че за натрупания дълг ще си потърсят правата в съда.

Трайчо Трайков пък заяви, че ще има санкции и за двете компании, виновни за скандала, като окачестви случилото се като "безумно и безотговорно".

България бавно, но уверено продължава да погребва своята туристическа репутация, пише "Российская газета". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП поиска оставката на Трайчо Трайков заради скандала с туристите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди