изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:53 EEST
Улеснен достъп до финансиране за жените-предприемачи    
Европейски съюз Брюксел. "Европейската комисия и държавите-членки на ЕС трябва да създадат необходимите предпоставки за улеснен достъп до финансиране за жени-предприемачи". Това се казва в гласувания в Европейския парламент доклад, в разработването на който българският евродепутат - д-р Антония Първанова бе основен участник. В новия програмен период на структурните фондове - 2014 – 2020 г. трябва да има място за проекти, пригодени за потребностите на жените, желаещи да започнат собствен бизнес, се посочва още в доклада

"Ръстът на безработицата през последните няколко години накара много жени да търсят бизнес възможности, но затрудненият достъп до финансиране, както и допълнителни административни пречки, спират плановете на много от тях още в зародиш", заяви след вота д-р Първанова. Тя подчерта, че държавите-членки трябва да насърчават жените-предприемачи чрез финансова подкрепа, създаване на центрове за квалификация и национални кампании за възможностите за кредитиране.  

<럼ŭ>"Изключително добра възможност, за която се знае малко в България е Европейският механизъм за микрофинансиране, чрез който се предоставят директно заеми до 25 хиляди евро на малки предприятия с персонал до 10 човека", допълни зам.-председателят на либералите в ЕП.  

В България трудностите идват и от факта, че все още няма разработени схеми, предназначени за финансиране на жени-предприемачи, в резултат на което едва 1 на 15 жени се захваща с бизнес.

 


Сходни връзки

Улеснен достъп до финансиране за жените-предприемачи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди