изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:51 EEST
Първанов замрази своя проект АБВ    
ПолитикаПроектът АБВ е замразен и няма кандидати за кметове, призна пред журналисти в Стара Загора президентът Георги Първанов. По думите му, ако сред учредителите на неговото гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане" има кандидат-кметове, това е тяхно лично участие. Държавният глава обаче прогнозира, че след приключването на изборите АБВ отново ще се превърне в територия на диалог, предаде БТА. Самият той направи заявка неотдавна, че ще се върне в БСП след изтичането на втория му мандат, а още след създаването на АБВ миналата година, заяви, че то няма да прерастне в партия.

Той отказа да коментира изявлението на проф. Георги Близнашки от БСП, който определи номинацията на Стефан Данаилов за кандидат-вицепрезидент на партията като "акт на отчаяние". Първанов все пак добави, че има по-ниска степен на компетентност от него и изтъкна, че огорчението е лош съветник.
Той е първият, предложил на Данаилов да се кандидатира за президент.

Първанов прогнозира и колективна, и персонална отговорност, ако БСП загуби изборите, защото е демократична партия.
"Президентската кампания реално е започнала, а няма никакъв дебат. Политиката я няма", коментира още той, цитиран от Дарик радио. 

Той критикува и правителството, като за пореден път определи сегашното състояние на здравеопазването у нас като „шок и ужас". Основният проблем той посочи концентрирането на средствата само в една сфера: „Не съм против магистралите, да се разберем. Но трябва да има баланс в политиката. Не можеш да изсипеш всичко на едно място - целия ресурс, с който разполагаш".

Държавният глава даде висока оценка на политиката, която се е водила в България през последните 8 години.„Тези 8 години бяха най-успешният период в развитието на прехода за тези последни 22 години", категоричен бе Георги Първанов.  http://dnes.dir.bg/

 

 


Сходни връзки

Първанов замрази своя проект АБВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.11 секунди