изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:16 EEST
ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА ПОСВЕТЕН НА ЧЕРВЕНОГУШАТА ГЪСКА    
НовиниНа 23 и 24 септември 2011 г. в близост до най-стария  фар по българското черноморско крайбрежие, този до град Шабла, за първи път тази година ще се проведе Фестивал на хвърчилата – един пъстроцветен, ефирен и определено необикновен празник в края на лятото.

Фестивалът е  посветен на опазването на редкия, но емблематичен за района вид птица- червеногушата гъска, информират организаторите от Българско дружество за защита на птиците и община Шабла. Проявата се организира със специалната подкрепа на Зеления център в град Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Неформална група Amorpha, Българска фотографска академия «Янка Кюркчиeва», Фотографско общество Варна, Архитектурно студио «Фекта», Галерия «Приятели», както и много други наши приятели от Шабла, района и цялата страна.
През двата фестивални дни ще се проведе визуален купон „Нарисувай птица” – артистичен проект с участието на 20  графити и улични артисти, които ще творят върху старите цистерни, разпръснати покрай брега. Ще се организира работилници за хвърчила, рисуване върху тениски, триизмерни птици, бижута и керамика. Предвижда се да се проведе квилинг –демонстрация на техники за декорация и дизайн, графити върху картони и други подръчни материали. Ще бъде организиран и парад на хвърчилата с многобройни награди за любители и майстори на полета. Официална церемония по награждаването на най-добрите постижения от международния фото-конкурс под патронажа на FIAP  “Дивото” и Фотоваканция 2011, както и на плакатите от конкурса на БДЗП «НАТУРА 2000 - живот в хармония с природата». Проявата ще изобилства от песни, танци, игри и забавления на сцена, екскурзии за наблюдение на птици, ще има и изложби-базар на местни продукти и произведения на местното приложно изкуство, както и много други приятни изненади. Фестивалът е част от проект «Безопасно място за червеногушата гъска», финансиран от програма LIFE + на Европейския съюз.
 


Сходни връзки

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА ПОСВЕТЕН НА ЧЕРВЕНОГУШАТА ГЪСКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди