изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:26 EET
МВР, ДАНС и прокуратурата създадоха ново спецзвено за изборите    
Ред и сигурностМВР, ДАНС и прокуратурата създадоха Национално спецзвено, което ще следи за законосъобразното провеждане на президентските и местните избори. Новата структура ще бъде координирана от главния прокурор Борис Велчев. Документът за създаване на новото звено беше подписан днес в МВР от вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на ДАНС Константин Казаков и Велчев, съобщи "Фокус".

Определени бяха и конкретните лица, които ще отговарят за нормалното протичане на изборите – главният секретар на МВР, заместник-главен прокурор и зам.-председател на ДАНС.

През целия изборен период ще има засилено внимание към престъпните групи, които е възможно да се занимават с опорочаване на изборите.
„МВР, ДАНС и прокуратурата наблюдават големите престъпни групи и ако някой реши да ги използва за купуване на гласове, институциите са готови да предприемат мерки”, заяви Борис Велчев.

Той повтори тезата си, че никой не купува избори с пари, които са от законна стопанска дейност, но се надява с предприетите мерки рискът от подобни практики да е намалял. По думите на главния прокурор предстоящите избори ще бъдат един добър тест за това колко ефективно е законодателството, но прокуратурата няма да пренебрегне нито един сигнал.

„МВР няма да участва като фактор в изборите, защото професионалистите и служителите в министерството ще се ръководят от интересите на гражданите”, заяви от своя страна Цветанов.
Той призова за открити и честни избори и подчерта важността на високата избирателна активност, която според него е най-силното оръжие за реалното противодействие на купуване на гласове.

Вътрешният министър каза още, че излиза в отпуск от 23 септември до 31 октомври, за да се избегнат спекулации във връзка с неговото влияние като министър върху изборната кампания. Той вече бе многократно обвиняван от опозицията заради това, че едновременно е председател на предизборния щаб на ГЕРБ. По време на отпуска ще го замества зам.-министър Веселин Вучков.

„Мога да гарантирам, че ще спазим деполитизацията на служителите в ДАНС и няма да бъдем фактор в изборите”, подчерта и председателят на ДАНС Константин Казаков. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

МВР, ДАНС и прокуратурата създадоха ново спецзвено за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди