изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:28 EEST
ДОБРИЧ Е СТОЛИЦА НА ТАЛАНТА    
КултураТози фестивал-конкурс е уникален за България. Такъв няма и в Европа. В други държави има конкурси за различни инструменти, но те обикновено са национални. Уникална е многостранността на този форум. Това заяви вчера проф. Виктор Чучков по време на традиционната пресконференция на международното жури на "Надежди, таланти, майстори", предшестваща награждаването и галаконцертът на лауреатите, на която присъства и зам.-кметът Камелия Койчева.

Тази година участват изпълнители от 20 държави и форумът е популярен във всички тях, категоричен бе председателят на журито. "Всяка година този букет от таланти води до подбор на най-ярките" - подчерта още проф. Чучков и добави, че журито винаги е било единодушно относно присъждането на Гран При и лауреатите на първа награда. Той изтъкна и дружелюбната, приятелска и творческа атмосфера, създадена от организаторите в лицето на община Добрич и курорта Албена, и абсолютната липса на омраза, завист и злоба, каквито има на други форуми. "Добрич е столица на таланта" - заяви още проф. Виктор Чучков и добави: "Сега си давам равносметка, че това, което се получи след 16 години, е уникално".

За пръв път в 16-годишната история на "Надежди, таланти, майстори" носител на Голямата награда е толкова млад изпълнител - 11-годишният пианист Емил Бояджиев, възпитаник на Националното училище по изкуства "Добри Христов" във Варна. За него проф. Чучков каза, че е показал невероятна артистичност и зрялост на изпълнението: "Ако си затвори очите човек, ще мисли, че свири опитен, зрял музикант". Емил изпълнил произведения на различни композитори - класика, романтика и съвременна музика.

Различното тази година е и фактът, че за пръв път индивидуални изпълнители от България от възрастовата група 15-18 години са включени със стипендии в Програмата за закрила на даровити деца на Министерството на културата.

Вчера се състояха награждаването на носителя на Гран При и лауреатите на първа награда и галаконцерт. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е СТОЛИЦА НА ТАЛАНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди