изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:33 EEST
"МОЗАЙКА ОТ ПЪСТРИ ФАНТАЗИИ" СТАРТИРА В СОУ "Д. ТАЛЕВ"    
КултураВ СОУ "Димитър Талев" в Добрич стартира работата по нов двугодишен европейски проект "Мозайка от пъстри фантазии", чието финансиране е с обща стойност  11 000 евро и включва  минимум 12 мобилности, съобщиха от училището. За пореден път училището поема координаторските функции на европейското сътрудничество с още шест партньорски начални училища от Англия, Турция, Полша, Италия, Испания и Румъния.

 Координаторът на проекта Маринела Неделчева - главен начален учител в СОУ "Д. Талев", споделя, че ученето през целия живот е водещият мотив за бъдещото участие на екипа начални учители в международни работни групи, а предвидените съвместни училищни дейности в рамките на работната програма ще пораждат интерес и ще отключват амбициите на ученици и учители за успех и постигане на основните цели на проекта - да се търсят подходи, провокиращи креативното детско мислене, което поражда идеи и интересни хрумвания; да се откриват пътища, отключващи въображението и фантазиите, които стимулират изграждането на художествени образи. Допирът до литературата ще се превърне в приятно и полезно занимание и неусетно малките учениците ще създават собствени продукти, опознавайки и съпреживявайки емоциите на своите връстници от училищата партньори.

Приключиха дейностите по двугодишния проект "И всички ние заживяхме щастливо след това", припомниха още от СОУ "Димитър Талев". Той постави в центъра на внимание ранното културно "събуждане" на децата от шест партньорски институции от пет държави – България, Франция, Шотландия, Уелс и Турция. Размяната на фолклорни приказки предложи възможности за повишаване на тяхната обща култура и разширяване на познанията им за света, в който живеят. С художественото възприемане на фолклорните приказки от представените региони децата научиха много за страните участници в проекта, за техният фолклор, бит и култура, драматизираха разменените приказки, като в края  на проекта бе организиран празник на европейската фолклорна приказка заедно с ЦДГ №20 "Радост"  на сцената и със съдействието на куклен театър "Дора Габе". В хода на проекта децата рисуваха  сюжети от всички приказки. Бе организирана изложба с над 200 рисунки от всички страни участници в Регионална библиотека "Дора Габе" .

Днес отново училищният двор  на СОУ „Димитър Талев” ще се изпълни с усмихнати детски лица за откриване на новата 2011/2012 учебна година. С вълнение ще прекрачат за пръв път училищния праг 101 първокласници. НДТ

 


Сходни връзки

"МОЗАЙКА ОТ ПЪСТРИ ФАНТАЗИИ" СТАРТИРА В СОУ "Д. ТАЛЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди