изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:13 EEST
ПОПЪТЕН ВЯТЪР, ПЪРВОЛАЧЕТА!    
Образование 15 септември със сигурност можем да наречем един от най-българските празници. Празник на българския дух и жаждата за знание, съчетаващ по един уникален начин възрожденските трепети и визията на модерното европейско образование. Ден, в който училищните дворове оживяват след лятната ваканция, изпълнени с усмихнати детски лица, с цветя, с развълнувани родители, учители...

Началото на новата учебна година в учебните заведения в Добричка област бе поставено с мили тържества, под звуците на националния химн и издигането на българския трибагреник. Учителите трудно удържаха огромните букети, родителите на първолаците запечатваха важното събитие с камери и фотоапарати, мнозина от тях се просълзиха от този толкова значим момент.

Седем паралелки с първокласници посрещна тази година СОУ "П.Р.Славейков" в Добрич. Сред тях са и две дечица на По-добрия вестник - Мария-Виктория Евгениева и Михаела Русланова. И двете бяха прекрасни и сияещи, като истински цветя, с красивите си рокли, развълнувани от това ново начинание, от новите приятелства, от учителката, която ще ги поведе по пътя на знанието. С внимание и нежност към всяко дете класната им ръководителка Ивалина Костадинова ги посрещна с питка и мед в уютната и празнично украсена класна стая. Там се събраха майки и татковци, баби и дядовци, батковци и каки, за да приветстват малките момичета и момчета, които за пръв път прекрачиха училищния праг и за които имаше огромни моркови с вкусни лакомства. Ние пък от сърце пожелаваме на нашите чаровни госпожици, както и на всички първолаци, да са здрави, да пълнят бележника с шестици, чрез знанието да открият непознати светове, да създадат чудесни приятелства и много да радват с успехите си хората, които ги обичат. А на техните родители - да ги подкрепят и да се радват на лудориите и усмивките им.

Още една "почти" първокласничка изпрати днес НДТ - очарователната Ирина Митева, която вече е гимназистка - осмокласничка в Езикова гимназия "Гео Милев". И в елитното училище, по традиция, новата учебна година започна с хубав празник. За новоприетите в гимназията ученици, както винаги, имаше моркови, а пожеланията бяха за успешно овладяване на чуждите езици. От страниците на По-добрия вестник пожелаваме на Ирина да е здрава, все така амбициозна и целеустремена, да постига успехи в училище и в тениса.

Специални поздрави отправяме и към Величко Емилов - също осмокласник в Езиковата гимназия.

Вълнуващо започна новата учебна година и в Училището по изкуствата в Добрич - СОУ "Св. Климент Охридски". Специален поздрав отправи с изпълнение на народна песен една от първокласничките, а пред многобройната публика се представиха и талантливите възпитаници на училището от класа по естрадно пеене. "Днес вратите на СОУ "Св. Климент Охридски" са отворени за душите и сърцата на децата, които са жадни за знания и много изяви" - каза в своето приветствие директорката Юлияна Герасимова. Тя прочете и поздравителен адрес към учениците и преподавателите от името на кмета на Добрич Детелина Николова. Чаровните първолаци-климентовци, в красиви ученически униформи, прекрачиха за пръв път училищния праг под арка от разноцветни балони и бяха посрещнати от забавен клоун. Учебната година в СОУ "Св. Климент Охридски" започна отново с категоричната заявка за много успехи на неговите възпитаници, които покоряват сцените не само у нас, но и в чужбина, и са носители на многобройни отличия.

 

Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ и Велина ВЛАЙКОВА

 

 

 


Сходни връзки

ПОПЪТЕН ВЯТЪР, ПЪРВОЛАЧЕТА! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОПЪТЕН ВЯТЪР, ПЪРВОЛАЧЕТА!
Автор: Anonymous да 2011-09-15 @ 21:31 EEST
Много успехи на малката Мария- Виктория пожелаваме и ние- колегите от училището на татко и!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди