изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:41 EEST
НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО: Данъчно сито за кметове на ГЕРБ    
ПолитикаДанъчно и имотно сито за кандидатите на ГЕРБ за кметове. Това са последните изисквания към номинираните за градоначалници от партията, разказаха за "Стандарт" депутати. Избраниците за кметове трябва да покриват освен задължителните критерии по устав така и създадените за изборите. "Освен свидетелство за съдимост, платени данъци и прозрачен бизнес кандидатите ни трябва да са познати по места и с ясни доходи", разкриха критериите от щаба на ГЕРБ. Изпълкомът нямало да утвърди нито един от кандидатите, ако се окаже по време на проверката, че са се забъркали в скандални сделки или имат неясен произход на пари и имоти.

"Затворим ли си очите, още утре опонентите ни ще размахат доказателства. Категорично няма да допуснем до избори непочтени кандидатури", категорични са от партията. Няма да се толерират и имотните богаташи и едрите бизнесмени, тъй като това може да се изтълкува като зависимост на партията.
Както "Стандарт" пръв писа, зам.-шефът на ГЕРБ Димитър Главчев се ангажира да поиска пълна ревизия от НАП за всички кандидати на мнозинството.
В Кърджали пък са прибавили бонус критерии към номинираните, научи "Стандарт". Там все още няма старт на състезанието за градоначалник, като това ще стане в средата на юли месец. Всеки от номинираните обаче ще трябва да представи управленска програма за региона максимум две седмици след номинацията. Проектите за управление ще се предоставят на изпълкома, който ще утвърди фаворит. От ГЕРБ-Кърджали уточниха, че сред водачите на листата за общинари ще има и много мюсюлмани. Първата партида кандидати на ГЕРБ по места ще е ясна в края на седмицата. Тогава ще бъдат утвърдени и обявени около 30 от номинациите. Вицепремиерът Цветан Цветанов също потвърди вчера пред bTV, че кандидатурата в Кърджали ще се забави заради опасност от атаки. Той хвърли и светлина върху профила на кандидат-президента. Шефът на предизборния щаб коментира, че кандидатът няма да се обяви преди 4 септември. "Всичко е възможно, може и да е министър", лаконичен бе Цветанов, но отрече кандидати да са Соломон Паси, Петър Стоянов или Симеон Сакскобургготски. Близки до Цветанов обаче увериха, че "президентът ще е мъжка зодия, с харизма, доказан и одобрен от обществото".
Надя Панкова

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО: Данъчно сито за кметове на ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди