изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:28 EEST
Самолет падна на авиошоу в САЩ, има убити    
По света

Самолет падна на авиошоу край американския град Рино, щата Невада. Разбилият се самолет е бил от времето на Втората световна война - Мустанг П-51. Загинали са най-малко трима души, включително и пилотът. Ранени са над 50 души, 15 от  тях - много тежко.



Пилотът явно не се е справил с управлението на машината, изпълнявайки фигура от висшия пилотаж, и самолетът е рухнал на земята, забил се е вертикално, според едни източници, в сектора за зрители, на метри от главната трибуна, според други - близо до зрителите.

Пилотът на самолета е бил на 80 години и е имал сериозен опит в подобни спектакли.

През юни той качил на сайта си видео, в което разказва, че екипът му е намалил с около три метра дължината на стария самолет и е направил други модификации, за да може да развива по-голяма скорост - до 800 километра в час.

Всяка година през септември Националният шампионат по надбягване във въздуха събира хиляди зрители. В надпревата участват и военни, и цивилни самолети.

Авиошоуто и в миналото е будело тревога заради въпроса за сигурността - през 2007 и през 2008 г. в него загинаха четирима пилоти.

Притесненията бяха толкова сериозни, че директори на местни училища обмисляха дали да не забранят на учениците си да посещават шоуто.

То протича като автомобилните ралита - самолетите се надпреварват, летейки много близо един до друг, крило до крило, на малка височина (около 15,2 метра) и с голяма скорост, понякога над 800 км/ч.

Пилотите следват овално трасе около пилони, като дистанцията и скоростта зависят от класа на машината.

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Самолет падна на авиошоу в САЩ, има убити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди