изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:33 EEST
Глоби за неявили се свидетели по дело за отвличане в Окръжен съд - Добрич    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, наложи глоби по 50 лв. на двама редовно призовани, но неявили се свидетели по дело за отвличане. Съдебният състъв разпореди също кметът на с. Телериг да бъде предупреден, че не е върнал навреме призовката до трети свидетел.

Вчера Окръжен съд – Добрич, разпита седем свидетели по делото срещу варненците Боян Ф. И. на 30 години, Константин Г. Л. на 34 години и  добричлията Емилиян К. Ен. на 23 години. Те са обвиняеми за това, че на 27.06.2009 г. в с. Телериг, в съучастие като съизвършители с още 3 лица са отвлекли 35-годишен /към днешна дата/ мъж с цел противозаконно да го лишат от свобода.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че на 24.02.2011 г. трима подсъдими за престъплението сключиха с Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

38-годишният Веселин Данаилов бе наказан с 3 години условно лишаване от свобода с 4  години изпитателен срок. Той се призна за виновен по повдигнатите му обвинения за това, че на 27.06.2009 г. в съучастие с пет лица, като съизвършител е отвлякъл Цв. Ц. с цел противозаконно да го лиши от свобода и му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в изпадането му в безсъзнателно състояние за неопределено време, което е довело до временно разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Другите двама признаха вината си за това, в съучастие с останалите са отвлекли Цв. Ц. с цел противозаконно да го лишат от свобода. Тогава 27-годишният Кристиян Р. Тишев от гр. Варна получи 1 година и 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, а Николай З. Захариев на 39 години от Варна -  5 месеца и 10 дни лишаване от свобода при строг затворнически режим.

Наказателното дело продължи през месец май в отсъствие на пострадалия Цв. Ц. По данни на МВР и семейството му той е напуснал страната и не е оставил адрес за призоваване.

Днес съдът разпореди полицията отново да проучи къде пребивават пострадалият и свидетел по делото, за който също има данни, че е в чужбина.

Според обвинителния акт Веселин Данаилов и пострадалият Цв. Ц. се занимавали с монтаж на климатична техника. В резултат на неуредените финансови отношения между двамата съдружници, качеството на работата се влошило, а чужда фирма – партньор, се оттеглила. Според подсъдимия Данаилов пострадалият периодично бил присвоявал част от сумите, които чуждестранният поръчител привеждал за покриване на текущи разходи и изплащане на заплатите на работниците. В един момент Цв. Ц. се установил да живее в с. Росеново и започнал работа в дискотека в с. Телериг.

Данаилов неуспешно издирвал партньора си, звънял му по мобилния телефон и няколко пъти го търсил на работно място.

На 27.06.2009 г. подсъдимият Емилиян Ен. се обадил по телефона на Веселин Данаилов, че Цв. Ц. се намира в с. Телериг. Данаилов решил да отиде в селото и да говори с него. Той се свързал със свои познати и ги помолил да го придружат. Шестимата подсъдими и К. Ж. - свидетел по делото, се срещнали в бар във Варна, и Данаилов им обяснил, че има намерение да направи пореден опит да се свърже със съдружника си, но имал притеснения, че мястото му е малко познато и би могъл да възникне инцидент. Те пристигнали в селото с два автомобила – „Мерцедес”  и „Опел Вектра” около 21 ч. Петимата, без подсъдимия Емилиян Ен. и свидетелят К. Ж. влезли в дискотеката. Пострадалият Цв. Ц. и Веселин Данаилов започнали да спорят за неуредените си отношения. Данаилов се ядосал и нанесъл два силни удара с юмрук в областта на лицето на Цв. Ц. Той паднал на земята и вероятно за кратко е изгубил съзнание. Подсъдимият Кристиян Тишев също започнал за нанася удари с крак по тялото на пострадалия. Подсъдимият Николай Захариев се опитал да преустанови нападението на Тишев над изпадналия в безпомощно състояние човек. Вместо да го оставят, Веселин Данаилов и Боян Ив. хванали Цв. Ц. под мишниците и влачейки го по земята го изнесли навън и го качили на задната седалка в „Мерцедеса”. През това време Тишев продължил да му нанася удари.

Всичко продължило около 5 минути, след което Данаилов подканил останалите да си тръгват. На задната седалка при пострадалия се качили Николай Захариев и Константин Л., като с това двамата отнели възможността на Цв. Ц. на свободно придвижване или да съобщи за случилото се. Всички останали се качили в колата на свидетеля К. Ж.

Свидетел на инцидента съобщил на собственика на дискотеката, който уведомил полицията и лицата били задържани.

Делото ще продължи на 28.10.2011 г.

 

16.09.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Глоби за неявили се свидетели по дело за отвличане в Окръжен съд - Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди