изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:23 EEST
НАД 900 РЕШЕНИЯ ГЛАСУВА ОБС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА МАНДАТА    
Новини Последната за мандат 2007-2011 година сесия на Общинския съвет на община Добричка се проведе вчера. В отчета си за дейността му председателят Славка Петрова посочи, че в резултат на разглеждането на някои основни въпроси са настъпили положителни промени в решаване на проблемите на населените места. Сред тях са състоянието на електроснабдителната мрежа, уличното осветление и т. н. Стана ясно, че през мандата съветниците са провели 50 заседания, на които са приели 928 решения.

11 са новите наредби, гласувани от ОбС, сред тях са Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда, Наредба за придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинско имущество, Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Добричка и др.

На сесията бе приета информация за работата на общината по  европейски проекти и програми за периода от октомври 2010 до септември 2011, внесена от кмета Петко Петков.  От нея става ясно, че проектите по оперативна програма "Регионално развитие" са четири, по ОП "Развитие на човешките ресурси" - 6, към МТСП - един и т.н. Гласувано бе осигуряване на средства за съфинансиране по проект за „Социално включване” на МТСП, "Равен шанс за всички деца в община Добричка”.  Съветниците отложиха разглеждането на писмо от Детелина Николова - председател на сдружение "Управление на отпадъците - регион Добрич" относно работен вариант на Споразумението за партньорство за подготовка и реализиране на проектно предложение "Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Добрич" до представяне на окончателен вариант. По предложение на Петър Желев от село Карапелит ОбС на община Добричка излезе с решение, според което не одобрява проучването на добива на шистов газ в Североизточна България. Гласувано бе предоставянето на помощ във вид на строителни материали за ремонт на срутен покрив на къща в село Поп Грирово, както и отпускането на финансови средства на жители на общината, нуждаещи се от лечение.

Зам.-кметът Тошко Петков ще управлява община Добричка до полагане на клетва от новоизбрания кмет, решиха съветниците. Бяха гласувани и временно изпълняващи длъжността кметове на 23 села в общината. В края на заседанието председателят на ОбС Славка Петрова се обърна към присъстващите в залата с думите: "На тези общински съветници, които ще спечелят доверието на нашите съграждани и ще продължат да работят в ОбС и през следващите четири години, разчитаме, че ще осигурят необходимата приемственост в новия ОбС, ще развият и надградят това, което наследяват от мандат 2007-2011 година, ще ускорят реформите в местното самоуправление за доброто управление и развитие на община Добричка". НДТ

                                                                                         

 


Сходни връзки

НАД 900 РЕШЕНИЯ ГЛАСУВА ОБС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА МАНДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди