изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:54 EEST
Проруска партия печели парламентарните избори в Латвия    
По светаПроруската лява партия "Център на съгласието" спечели най-много гласове на вчерашните предсрочни парламентарни избори в Латвия, съобщи ТВ Европа. След преброяване на 95% от бюлетините "Центърът на съгласието", който защитава интересите на рускоезичното малцинство в Латвия, е събрал 29,2%.

На второ място с 20,5% е Партията за реформи на бившия президент Валдис Затлерс, а политическият блок "Единство" на министър-председателя Валдис Домбровскис е на трета позиция с 18,2%.

Въпреки че печели най-много гласове, "Центърът на съгласието" може да остане в опозиция, ако дясноцентристките партии на Затлерс и Домбровскис влязат в коалиция.

Лидерът на "Центъра на съгласието" Нилс Ушаковс каза, че партията му не би трябвало да бъде оставяна извън новото правителство.
"Убеден съм, че латвийските политици... ще успеят да съставят коалиция, в която са представени интересите на всички избиратели", заяви той.

Според анализатори, за да си осигурят мнозинство, партиите на Домбровскис и Затлерс, които може би ще спечелят заедно около 42 места в парламента, вероятно ще се нуждаят от подкрепата на някоя от останалите три политически сили, за които се очаква да преминат 5-процентовата бариера за влизане в законодатеното събрание.

Сред тях са Обединението "Отечество и свобода" - Движение за национална независимост на Латвия, което според неокончателните резултати печели 13,5%, и Съюз "Зелени и фермери", за когото са гласували 12,2% от избирателите. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Проруска партия печели парламентарните избори в Латвия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди