изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:37 EEST
Днес: Сърбия срещу Италия в битката за триумф на Евроволей 2011    
СпортТази вечер от 19:00 часа Сърбия и Италия излизат във финален сблъсък на европейското първенство по волейбол, което се провежда в Австрия и Чехия. Възпитаниците на Игор Колакович изхвърлиха суперфаворита Русия след невероятен обрат и победа с 3:2 (25:23, 17:25, 22:25, 33:31, 15:13) в полуфинал, игран късно снощи в зала "Виенер Щадт" във Виена. Тази вечер западните ни съседи ще излязат с най-доброто, което имат, в опита си да завоюват втора титла от надпреварите на Стария континент.


От другата страна на мрежата ще бъде "Скуадра адзура". Италианците завършиха на първо място в предварителна група "С", следвани от отборите на Франция, Финландия и Белгия. Стартът за италианците в Австрия и Чехия бе успешен след 3:1 срещу Белгия.

Последва убедителна победа с 3:0 над Финландия, а в последния си мач от групата възпитаниците на Мауро Беруто загубиха от Франция с 2:3 гейма. На четвъртфиналите Италия се справи с тима на Финландия с 3:1 гейма, а на полуфинала надигра по категоричен начин Полша с 3:0 и прекрати сметкаджийската игра на "Дружина Полска".

Сърбите пък окупираха върха в предварителна група "А" с 9 точки. Момчетата на треньора Игор Колакович минаха през Турция (3:0), Словения (3:1) и Австрия (3:0). На четврътфиналите Сърбия победи Франция с 3:1 гейма, а на полуфиналите излязоха победители от драматичния сблъсък с абсолютния фаворит Русия след 3:2 гейма.

В историята досега двата тима са се срещали на финал на европейско първенство един единствен път - през 2001 година в Чехия, от когато датира и единственото европейско злато в списъка от отличия за днешна Сърбия (тогавашна Югославия).

Италианците, от своя страна, имат спечелени шест европейски титли, като първата им такава датира от далечната 1989 година в Швеция, когато надиграват отбора на Швеция. Последната е от 2005 година в Италия и Сърбия, когато "Скуадра адзура" побеждава Русия.

Финалът е днес от 19:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ. Преди това от 16:00 часа Полша и Русия ще спорят за бронзовите медали.

Състави на Сърбия и Италия:

СЪРБИЯ: Никола Ковачевич, Владо Петкович, Драган Станкович, Милош Никич, Иван Милкович, Марко Подрасчанин - Никола Росич-либеро (Милош Терзич, Михайло Митич, Милан Рашич, Урош Ковачевич)

Старши-треньор: Игор Колакович

ИТАЛИЯ: Луиджи Мастранджело, Михал Ласко, Иван Зайцев , Кристиан Савани, Драган Травица , Емануеле Бирарели - Андреа Бари-либеро (Симоне Пароди)

Старши-треньор: Мауро Беруто

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Днес: Сърбия срещу Италия в битката за триумф на Евроволей 2011 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди