изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:34 EET
Българите не вярват на честни избори    
ОбразованиеЕдва 14% от българите са категорични, че изборите на есен ще са честни. Близо 2 пъти повече или около 35% смятат, че те няма да са честни. Това показва национално изследване на Агенция "Медиана", представено от нейния директор Кольо Колев.

Социологът бе категоричен, че страховете на хората за тези избори се увеличават. ¼ от избирателите се страхуват в момента, че може да има преки последствия за тях, заради политическите им убеждения. Тази тенденция вероятно ще се отрази и върху изборните урни, но със сигурност се отразява и върху социологическите изследвания. Колев обясни, че това се наблюдава преди всичко за жителите на малките населени места, а не в големите, където анонимността е по-голяма. "Въпросът далеч няма да е само в купуването на гласове, а става въпрос преди всичко за принуден вот – да не си загубим работата", каза Колев, цитиран от БГНЕС.

Последното социологическо проучване на агенция "Медиана" показва преднина за кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев. Ако изборите бяха днес, втори щеше да се класира партийният кандидат на БСП Ивайло Калфин. Независимият кандидат Меглена Кунева - остава на трето място.

Партийната консолидация около своите кандидатури удря най-силно върху Меглена Кунева, която не разполага с партийна подкрепа, сочат резултатите от изследването на "Медиана". Според извадките на проучването шансовете на Кунева са, ако успее да достигне втори тур. Тя е зависима и от активността на политически неангажираните избиратели по време на изборите, допълва БНР.

47% от запитаните смятат, че бъдещият президент трябва да не е от управляващата партия, а да е независим или друг кандидат. 58% от запитаните са съгласни с твърдението, че ако Росен Плевнелиев стане президент, ще слуша и изпълнява това, което каже Бойко Борисов.

В челната тройка на класацията за добри политици, според "Медиана", продължават да са Кристалина Георгиева, Георги Първанов и Бойко Борисов.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Българите не вярват на честни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди