изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:40 EEST
Орбан нападна банкерите, ”разрушили Унгария и Европа”    
По светаУнгарският премиер Виктор Орбан заяви, че иска край на "ерата на банкерите", които "разрушиха Европа и Унгария". Той направи това в интервю за безплатен ежедневник, публикувано днес, съобщи БГНЕС. "Европа и Унгария като част от нея бяха разрушени от ерата на банкерите. През последните 15-20 години те накараха хората да повярват, че можем да трупаме дълг без последици и да получаваме толкова евтини кредити, колкото искаме", заяви Орбан пред безплатния вестник "Метропол".

 Със спечелването на изборите през 2010 г. "получихме възможност да прекратим ерата на банкерите, да защитим заблудения народ и да спрем практиката на трупането на всякакви загуби и рискове върху хората", допълни той.
Миналата седмица Орбан обяви план за фиксиране на валутните курсове под настоящите нива, за да се помогне на унгарците с доминираните от чужди валути заеми. Това веднага предизвика недоволството на съседна Австрия, чиито банки имат големи интереси в Източна Европа. Решението ще донесе загуби за милиарди евро на банките, съобщиха властите във Виена, а ЕС предупреди, че планът може да бъде обявен за незаконен и може да заплаши скромния икономически растеж на Унгария.
Унгария поддържа курса на форинта в тесен коридор, но не е въвеждала валутен борд.
Милиони унгарци държат заеми в чужди валути, повечето от които в швейцарски франкове, които трудно ще успеят да изплатят заради възхода на швейцарската валута. Икономическият министър в правителството на Орбан обяви в петък серия от мерки за затягане на коланите, които да запълнят фискалната дупка от 2,7 милиарда евро в бюджета на Унгария за 2012 г. http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

Орбан нападна банкерите, ”разрушили Унгария и Европа” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди