изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:34 EEST
53 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА ПОЛУЧАВАТ ПОДПОМАГАНЕ    
КултураПриключи конкурсната сесия за подпомагане дейността на народните читалища, съобщава Министерството на културата. Във ведомството са постъпили общо 1968 проектни фиша, които са разгледани и оценени от експертна комисия. Съгласно утвърдените правила средствата за подпомагане дейността на читалищата се превеждат на общините по ред, определен от министъра на финансите.

Министерството на културата ще уведоми писмено общините и читалищата за размера на средствата и видовете дейности, за които е отпуснато подпомагането.
Народните читалища са длъжни да изразходват предоставените средства по посочените в уведомителното писмо дейности. Народните читалища трябва да предоставят финансов отчет за изразходването на получените средства в общината, чрез чийто бюджет са получили субсидията, с копие до Министерството на културата и в сроковете, посочени при уведомяването.

Общо 53 читалища от Добричка област ще получат подпомагане по тази линия, става ясно от публикувания списък. Две са в Добрич - НЧ "йордан Йовков" и "Романо Дром", шест в Тервелско, по пет в общините Каварна, Шабла и Балчик, три в Генералтошевско и Крушарско, 24 в община Добричка. НДТ

 


Сходни връзки

53 ЧИТАЛИЩА ОТ ОБЛАСТТА ПОЛУЧАВАТ ПОДПОМАГАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди