изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:22 EEST
Лятото свършва, зимата обаче ще е по-кратка    
ВреметоКраят на лятото идва след 20 септември, като според синоптиците тази година студовете ще нахлуят сравнително бързо.
Първият хлад и напомняне за настъпващите есен и зима ще се усетят още този вторник с нахлуването на студен европейски фронт на Балканите.  Очаква се в планините да превали дори сняг. Студеният фронт ще доведе до увеличение на облачността и гръмотевични бури, обяснява Ивайло Славов пред Тв Европа.

Във вторник и сряда температурите ще се понижат с около 5 до 7 градуса и ще е предимно облачно.  Ще паднат дъждове, които постепенно от Западна ще се изместят към Централна и Източна България. Метеоролозите обаче успокояват, че макар зимата да настъпи по-скоро, тя ще е по-кратка. В дългосрочна перспектива интензивното тихоокеанско течение Ел Ниньо, което в световен мащаб води до застудяване, няма да причини климатични аномалии у нас.

Циганско лято този октомври може и да няма, но днес можем да се радваме на едни от последните топли и слънчеви моменти. Повече облаци след обяд ще има над планинските райони, но почти без валежи.

Максималните температури днес са от 24-25 градуса в източните райони до 31-32 градуса в западните. В София температурата ще достигне 28 градуса.  По Черноморието днес бе предимно слънчево, но ветровито, а температурата на морската вода е от 22 градуса в Шабла до 24 градуса в Бургас. http://www.vesti.bg/

 


Сходни връзки

Лятото свършва, зимата обаче ще е по-кратка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди