изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:53 EEST
Мъж простреля четирима души в Ябланица, трима са починали    
НовиниМъж влетя в къща в Ябланица с ловна пушка и пистолет и простреля четирима души, съобщиха от областната дирекция на полицията в Ловеч. Трима души, включително младеж, са починали, а 42-годишна жена е с опасност за живота.  Инцидентът е станал снощи около 22,30 ч. Нападателят е 73-годишният Г.П. от село Манаселска река, община Правец, притежаващ швейцарско гражданство.

Той нахлул в къщата, започнал да стреля и убил на място 14-годишно момче и 51-годишен мъж от Ябланица. Ранил и две жени (на 42 г. и на 70 г.), също от Ябланица. Те са били транспортирани в луковитската болница, където по-късно през нощта по-възрастната починала.  От полицията в Ловеч съобщават още, че на мястото на трагедията има пряк очевидец - жена, която е в шок. Впоследствие е било установено, че нападателят е стрелял по семейството на сестра си.


Жертвите са племенникът му, неговият син и самата сестра. Ранената жена пък е съпруга на убития 51-годишен мъж. Появиха се данни, че причината за инцидента е спор за имот между нападателя и сестра му. Според БГНЕС ставало въпрос за вила, която стрелецът приписал на племенника си при условие, че ще го гледа. След време Г.П. предявил претенции към собствеността си, което довело до непрекъснати спорове между роднините.


Снощи, докато семейството на сестра му вечеряло, възрастният мъж внезапно нахлул в къщата им и открил огън срещу тях. Минути след това лумнал и огън във вилата, която е построена на около 50 м от къщата. По първоначални данни пожарът е предизвикан умишлено – на всеки етаж била поставена газова бутилка.  МВР обаче не потвърди информациите за имотен спор.

На местопроизшествието се извършва оглед от оперативни групи на полицията. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.  Причините за стрелбата се изясняват, а стрелецът се издирва. http://www.vesti.bg

 

 


Сходни връзки

Мъж простреля четирима души в Ябланица, трима са починали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди