изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:18 EEST
В АЛБЕНА СТАРТИРА УСЛУГАТА ТЕРАПЕВТИЧНА ЕЗДА    
Здраве

От вчера на хиподрума в Албена стартира социалната услуга „Конна езда” за деца с увреждания, съобщиха от пресцентъра на курорта. В първата група бяха включени деца от Добрич, а в следващите дни по предварително утвърден седмичен график следват посещения на малките пациенти от Балчик, Тервел и дома в село Крушари.

Общо 29 деца от Добричка област, които са с диагноза Детска церебрална парализа ще се възползват от тази рехабилитационна процедура.



 Рехабилитаторите, които ще работят с децата, бяха обучени от д-р Анелия Тренчева в продължение на три дни, информират още от курорта.

Инициативата се реализира, благодарение на съвместните усилия на областната администрация и общините от Добричка област, заедно с курортния комплекс Албена. Темата за предлагане на рехабилитационни процедури на деца с тази диагноза, е в сферата на услугите, включени в Социалната стратегия на Област Добрич /2010-2015 г./ НДТ

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА СТАРТИРА УСЛУГАТА ТЕРАПЕВТИЧНА ЕЗДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди