изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:15 EEST
Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ    
ПолитикаПремиерът Бойко Борисов заяви, че не би подписал "на инат" за шистовия газ. За тези хора трябва някакъв епитет да употребя, отговори той на въпрос ще се извини ли на протестиращите в Добрич срещу проучванията за добив на газ, както го призова Сергей Станишев.  „На площада в Добрич целият град се беше изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората”, разказа министър-председателят на откриването на нова сграда - разширение на ЦДГ 25 "Изворче" в Банкя, цитиран от "Фокус" и БТА.


Борисов обясни, че протестиращите в Добрич са били „двама – трима човека”, които изпълнявали политическа поръчка, а хиляди хора са били на площада.

По повод коментара си "ако продължавате да ме дразните, ще подпишем на инат", той заяви: „Как да кажа, ако с вас съм се разбрал нещо и след три дни вие идвате пак да ми задавате същия въпрос”.
Борисов призна, че не би подписал „на инат”. „Защото всеки ден зад мен оставям пътища, инфраструктура, детски градини, музеи, вие ги виждате, и те вече в безпомощността си... На кого да се извинявам? На тези, на които им отделих близо два часа в Министерски съвет да ги слушам? Или на хилядите хора, които се снимаха с мен”, запита той.
„На тези тримата им се извинявам, но ги моля – като ми губят друг път пак два часа, да знаят защо ми ги губят. Аз като се разбера с някой нещо, считам, че съм се разбрал”, уточни министър-председателят.

Той поканил на среща преди 4-5 дни хората, които представляват протестиращите срещу шистовия газ, заедно с министрите Нона Караджова и Трайчо Трайков и началника на политическия кабинет на премиера Румяна Бъчварова.
"Запознаха ме с проблема, сега сме възложили на експерти, включително и външни, да проверят как е в Щатите, във Франция. Дори на Плевнелиев му казах днес, като има срещи с г-жа Меркел, да я попита в Германия как е", издаде  Борисов.
По думите му целта е да се събере пълна информация, а "ако има един процент риск, няма да го пуснем”.

С оферта от 30 млн. евро американският енергиен гигант „Шеврон“ спечели правото да проучва за шистов газ в Нови Пазар. Очаква се правителството да подпише окончателно договор с компанията.
Еколози и експерти спорят за вредата от добива на шистов газ.

Борисов припомни, че при идването си като кмет на София е заварил 44 заменени детски градини и още 20 сгради на пожароопасни детски градини. С разширението на сградата на градината в Банкя в нея ще се обучават над 300 деца.
В новата сграда ще могат да се настанят 100 деца в четири групи, а освен това вече има и физкултурен салон и басейн. До сега в детското заведение е имало шест градински и две яслени групи с общо 218 деца. Сградата е построена за 18 месеца, а инвестицията от община е 3 755 724 лева.

"Към днешна дата има построени нови и реконструирани над 40 детски градини. Да са ни живи и здрави децата. Проблемът е, че когато майките, чиито деца не са в детски градини, дойдат и видят в какви условия се отглеждат, веднага искат да ги запишат и вместо колкото повече строим, да намаляват чакащите, те се увеличават. Ще строим много и продължаваме", обеща Борисов.  http://dnes.dir.bg

БОРИСОВ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ МОЖЕ ДА ПОДПИШЕ ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ НА ИНАТ

 


Сходни връзки

Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ
Автор: Anonymous да 2011-09-20 @ 15:23 EEST
Защо само автографи, а храна и пари, работа за безработните ? Само с една гола любов не се живее.
Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ
Автор: Anonymous да 2011-09-20 @ 15:32 EEST

Извини се на цяла Добруджа за това ,че си правите мръсните опити при нас а не където трябва например в Банкя!

Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ
Автор: Anonymous да 2011-09-20 @ 19:40 EEST

абе Бойко ,къде видя целия град ,бях там и видях ,има няма стотина души и десетина лигави тинейжерки ,които се натискаха да си правят снимки и да искат автографи

Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ
Автор: Anonymous да 2011-09-20 @ 20:16 EEST

Абе ахмак кирлив, гнусен комуняга, като не можеш да броиш до 10, как разбра че са стотина?...Или някий слънчасъл набор ти разказа?....

Премиерът пита на кого да се извинява за шистовия газ
Автор: Anonymous да 2011-09-21 @ 11:09 EEST

Прав  е човека има няма стотина души само -къде цял град.Какво си заобиждал човека фататик такъв 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди