изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:19 EEST
Осъдиха Йордан Лечков за престъпления по служба    
Ред и сигурност

Тричленен състав на Ямболския окръжен съд осъди кмета на Сливен Йордан Лечков на 3 години лишаване от свобода условно с 5-годишен изпитателен срок за извършени престъпления по служба с цел облага в полза на други лица.
Лечков трябва да заплати нанесените вреди на общината в размер на 671 368,80 лева, както и начислените лихви по сумата, държавната такса и разноските по делото, съобщи БТА.



Той бе обвинен от Окръжната прокуратура в Сливен, че в качеството си на кмет е предоставил недвижими общински имоти за ползване от частни фирми в продължение на около 2 години, без за това да бъде проведен публичен търг и без заплащане на наем. Граждански ищец по делото бе община Сливен.

В хода на делото бяха разпитани десет свидетели и две вещи лица. След обявяване на присъдата Лечков заяви пред журналисти, че е невинен и ще обжалва пред Апелативния съд в Бургас. „Категорично заявявам, че никъде не беше доказано да съм издал документ, да съм издал заповед, черно на бяло, подпис, глас, ако щете. Смятам присъдата за политически акт, в Сливен предизборната кампания върви вече втора година. Убеден съм, че на следваща инстанция ще бъда оневинен", допълни той.

Делото срещу него в Ямбол, тъй като съдиите от Окръжния съд в Сливен подадоха отвод.

Общо девет са повдигнатите срещу сливенския кмет обвинения, като три от тях вече са в съда. По първото дело, стигнало до съдебна фаза - за измама и търговия с влияние, Лечков получи оправдателна присъда на първа инстанция от Окръжния съд в Стара Загора.

На 14 септември пък стана ясно, че след настояване на Европейската комисия правителството е спряло изпълнението на всички 8 европроекта за строителство на община Сливен на стойност 60 млн. лв. заради нередности при избора на изпълнителите. Това е първият такъв случай в страната.

Премиерът Бойко Борисов обаче заяви, че Лечков остава кандидат-кмет на ГЕРБ, докато не се изясни има ли злоупотреби в Сливен. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Осъдиха Йордан Лечков за престъпления по служба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди