изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:48 EEST
Плевнелиев не можа да спечели бюлетина №1 за изборите    
НовиниКандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще бъде с номер 2 на бюлетината. Въпреки че доброволци от младежката организация на партията стояха цяла нощ пред ЦИК, за да се регистрират първи, жребият им изневери.  С номер 1 ще бъдат независимите Меглена Кунева и Любомир Христов, а избраниците на БСП - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, ще се яват на вота с номер 8.  Номерата бяха изтеглени днес чрез жребий в ЦИК, в присъствието на представители на партии и кандидат-президенти.

Издигнатите от "Атака" Волен Сидеров и Павел Шопов ще са с номер 9 в бюлетината, а номинираните от коалиция "Съюз на десните сили" Румен Христов и Емануил Йорданов - с номер 4.
Под номер 14 ще е кандидатпрезидентскта двойка на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева, а Алексей Петров и Николай Георгиев ще са с номер 12.
Красимир Каракачанов, издигнат от ВМРО-БНД, ще участва под номер 17.

Бившият банкер Венцислав Йосифов – 21. Вокалистът на група "Хиподил" Светослав Витков - 20, който изненадващо също влезе в битката за "Дондуков 2". Поредният номер на собственика на детективска агенция Димитър Куцаров, който се явява на вота в двойка с певицата Камелия Тодорова, е 16.

За ДПС бе изтеглен номер 7, а за БСП – номер 8. ДСБ ще участва под номер 11. "Национален фронт за спасение на България" ще се участва с номер 6, а ЕНП на Мария Капон с номер 5.

"Ние се стремим към две победи, така че смятам, че числото две е подходящото за двете победи, които трябва да постигнем на предстоящите избори", коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, който присъства на тегленето на жребия, съобщи "Фокус".

"Осмицата е противоречиво число, а китайците вярват, че то символизира приближаване. Но аз съм сигурен, че нещата ще зависят не от осмицата, а от Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Няма число, което да направи Данаилов по-разпознаваем", заяви Антон Кутев от левицата, цитиран от БГНЕС.

"Г-жа Меглена Кунева първа обяви своята кандидатура за кандидат-президент на България. В днешния знак виждаме знак за успех", каза на свой ред Мария Дивизиева от предизборния щаб на бившия еврокомисар.

Синият Емануил Йорданов пък откри в символика в четворката - тази година ще гласуваме за четвъртия демократично избран президент на България.

Номерата ще важат и за кметските избори, уточиха от ЦИК. Само за партиите, създали местни коалиции, Общинските избирателни комисии ще теглят отделен жребий, който ще се състои утре, а номерата в бюлетините ими ще бъдат от 22 нагоре.
Говорителят на ЦИК Бисер Троянов поясни по повод ДПС, ДСБ и партия „Другата България”, които се регистрираха за президентските избори, но не са издигнали свои кандидати, че ще се прескача техният номер, но те ще могат да го ползват за местните избори, ако са се регистрирали под същото наименование, съобщи "Фокус".

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Плевнелиев не можа да спечели бюлетина №1 за изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди