изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:19 EEST
Окръжен съд – Добрич, измени в задържане под стража мярката за неотклонение на 32-годишен обвиняем за грабеж и кражби    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, измени наложената на 32-годишния Росен Ст. К. от с. Карапелит, община Добричка, мярка за неотклонение домашен арест в задържане под стража и го обяви за общодържавно издирване. Той е обвиняем по наказателно дело за грабеж на чужди граждани, извършен на 29.11.2008 г. след предварителен сговор с други лица и в условията на опасен рецидив.    Делото за изменение на мярката за неотклонение на Росен К. бе разгледано днес в негово отсъствие, но с участие на служебен защитник, назначен на Росен К. по наказателното дело срещу него.

 Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че Росен К. бе задържан под стража от 03.10.2009 г. до 22.03.2010 г. Тогава съдът е измени мярката за неотклонение в подписка, тъй като обвиняемият започна да търпи наказание лишаване от свобода по друго дело. С излежаването на присъдата, на 15.12.2010 г. Окръжен съд – Добрич, отново постанови задържането му под стража. Въпреки присъствието му в местата за лишаване от свобода, Росен К. няколко пъти не се яви на съдебните заседания по делото за грабеж, заради заболявания. След като общата продължителност на ареста му надмина максимално допустимата продължителност от 1 година и по нататъшното му задържането му стана недопустимо по закон, Окръжен съд – Добрич измени на 18.07.2011 г. мярката за неотклонение в по-лека – домашен арест. Подсъдимият молеше за това и с аргумент, че му е необходима специализирана медицинска помощ.

            Многократните проверки на служители на Второ Районно полицейско управление – Добрич, обаче са установили, че от 17.08.2011 г. Росен К. не изпълнява наложената му мярка за неотклонение и повече не се е прибирал у дома си. На 18.08.2011 г. той е бил задържан от РУП – Аксаково по подозрение за извършена от него кражба от магазин за хранителни стоки, а на 19.08.2011 г. Районен съд – Варна, му е наложил мярка за неотклонение парична гаранция в размер от 500 лв. След като тя е не внесена, РУП – Аксаково, е обявило Росен К. за общодържавно издирване.

            Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, уточнява, че наказателното дело срещу Росен К. и още четири подсъдими бе върнато на 01.04.2011 г. на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Обвинителният акт е внесен отново на 23.08.2011 г. и делото е насрочено за разглеждане на 20.10.2011 г.

            Днес Окръжен съд – Добрич, разпореди пет дни преди съдебното заседание ОД на МВР да представи справка за резултатите от издирването на Росен К. и информация има ли данни, той да е напуснал страната, кога и от кой гранично-пропусквателен пункт.
            Определението на Окръжен съд – Добрич, за задържане под стража на Росен К. подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

21.09.2011 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд         

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, измени в задържане под стража мярката за неотклонение на 32-годишен обвиняем за грабеж и кражби | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Окръжен съд – Добрич, измени в задържане под стража мярката за неотклонение на 32-годишен обвиняем за грабеж и кражби
Автор: Anonymous да 2011-09-23 @ 16:38 EEST
Abe nali uj polizaite bqha go hvanali toq bazil,predi mesez nqk1de.Pak li go pusnaha.Toq bokluk ima6e golqma gonka,4koli go goniha,po slipove be6e toi,i nakraq pak li sa  go pusnali sled kato go isdirvat ,tova ne go rasbiram.Moje i novinata v HDTda e stara.Dano go namerqt i go vkarat v satvora,k1deto mu e mqstoto nai -posle.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди