изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:58 EEST
Подариха златен радиатор на ДКЕВР    
ОбществоГражданско сдружение "Сила" връчи символично тази сутрин специална награда на членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предаде репортер на БГНЕС.Oт организацията оставиха пред сградата на комисията златен радиатор в знак на протест срещу очакваното повишение на цените на парното и природния газ от началото на следващия месец. Според тях именно държавният регулатор е пряк отговорник за "безчинствата, както на "Топлофикация" ЕАД, така и на ЕОН, ЧЕЗ, ЕВН".


"Провокирани сме от бездействието на самата комисия, на правителството и парламента да решат проблема с топлофикация и отново погазват европейски и български закони", обясни Янко Петров, координатор на "Сила". "Ние сме против вдигането на цената на парното за пореден път, както и на повишаването на цените на всички услуги за бита", отбеляза той. От гражданското сдружение дори пресмятат, че с парите, което едно домакинство е отделяло в последните 20 години само за плащане на сметките за парно, спокойно би могло да си купи още един апартамент. Те предлагат ако отново се вдигнат цените на парното и газа тази есен, ДКЕВР да бъде закрита и парите, които към момента се отделят за разходи на държавния регулатор бъдат разпределени така, че да не се повишава цената на топлоенергията и електроенергията. Реално, според тях, увеличението на минималната работна заплата точно ще стигне за покриване на допълнителните разходи на едно домакинство след повишаването на цените на парното и газа.
"От "ЧЕЗ Електро" поискаха вдигане на цената на тока, но реално качеството на услугата, която предоставят за малките градове е под всякаква критика. ДКЕВР за нас не е необходимо да съществуват като регулаторен орган, защото не си вършат работата", коментира още Янко Петров.
Младежите от "Сила" успяха да се срещнат, макар и за много кратко с председателя на държавния регулатор Ангел Семерджиев, който видя подготвения за него златен радиатор, но веднага след това се отправи към кабинета си. Той покани представителите на гражданското сдружение да участват в обществените обсъждания за цените на битовите услуги и да присъстват на откритите заседания на комисията, на които се обсъждат тези цени.
На 27 септември ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклада на комисията за утвърждаване на цени на природния газ при продажба от обществения доставчик на крайните снабдители и на потребители, присъединени към газопреносната мрежа за ІV-то тримесечие на годината./БГНЕС
 


Сходни връзки

Подариха златен радиатор на ДКЕВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди