изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:15 EEST
ИНТЕРНЕТ ЦЕНТЪР ОТВОРИ ВРАТИ В БИБЛИОТЕКАТА В ТЕРВЕЛ    
КултураВ навечерието на празничния Ден на независимостта на България на 20 септември народно читалище "Димитър Дончев-Доктора-1893 г." в Тервел откри интернет център в читалищната библиотека, оборудван по програма "Глоб@лни библиотеки- България", финансирана от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.


Програмата се осъществява на територията на Тервел благодарение на проект, който се изпълнява в партньорство между общината и читалището. В резултат на реализацията му в библиотеката са оборудвани две зали с 13 компютъра за потребителите и служителите в нея, презентационна техника, многофункционални печатащи устройства, лицензиран софтуер от Майкрософт.
На празника присъстваха кметът на Община Тервел инж. Живко Георгиев, зам.-кметът Дияна Илиева, регионалният координатор и директор на регионална библиотека "Дора Габе" в Добрич Пенка Христова, колеги от РБ "Дора Габе", директори на училища и детски заведения в града, представители на общинска администрация Тервел, читалищните секретари и библиотекари, читатели и приятели на библиотеката, председателят на читалищното настоятелство Невена Денева.
Своите благопожелания към екипа на библиотеката - да се множат успехите им отправиха инж. Живко Георгиев и Пенка Христова. Главният библиотекар Елена Енчева запозна присъстващите с това какво се случва реално в библиотеката след доставката на оборудването в началото на юни. Думите й бяха съпътствани с презентация от снимки от работата на центъра през летните месеци. Песента "Интернет хлапета", в изпълнение на децата от вокална студия "Тервел" при читалището с ръководител Живко Колев, бе специален поздрав към гостите и домакините. НДТ


 


Сходни връзки

ИНТЕРНЕТ ЦЕНТЪР ОТВОРИ ВРАТИ В БИБЛИОТЕКАТА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди